”Olen sinut oman roolini kanssa” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

”Olen sinut oman roolini kanssa”

Kaksi reissua Yhdysvaltoihin avasi lentopalloilija Joel Juurisen silmät monessa asiassa.

– Olihan se aika kova paikka, mutta sain siitä myös melkoisen motivaation palata takaisin Suomeen, Team Lakkapään passari Joel Juurinen muistelee parin vuoden takaista pikavisiittiään valtameren taakse.

Tuolloin 22-vuotiaalla nuorukaisella oli unelma – opiskella Yhdysvalloissa ja pelata samalla lentopalloa kovatasoisessa NCAA:n yliopistosarjassa.

– Olin tuolloin Rovaniemellä vielä sellaisessa nuoren pojan moodissa ja halusin vaihtaa ympäristöä.

Alku näyttikin lupaavalta. Kesällä 2016 Juurinen sai opiskelupaikan eteläcarolinalaisesta Limestone Collegesta. Hänelle luvattiin myös edustusoikeus oppilaitoksen lentopallojoukkueeseen, mutta kaikki ei mennytkään kuten ”Hollywoodissa”.

– Valmentaja pyysi käymään toimistolla ja kertoi, etten saisi pelata sillä kaudella ollenkaan. Paikallisen systeemin mukaan urheilijoilla sai olla vain yksi välivuosi ennen yliopistoa. Minulla niitä oli armeijan jälkeen kaksi, Juurinen sanoo.

– Sitten minulle tarjottiin vaihtoehtoa, jossa olisin vain opiskellut ja pääsisin pelaamaan vasta toisena vuonna. En saanut opiskeluihini täyttä stipendiä, joten päätin palata takaisin Suomeen.

Juurinen oli kauden 2016-17 pelaamatta ja keskittyi tuolloin edellisenä syksynä aloittamiinsa kasvatustieteiden opintoihin. Välivuosi muutti Juurisen ajatusmaailmaa huippu-urheilua kohtaan.

– Aikaisemmin olin todella kilpailuhenkinen ja otin siitä myös melkoisia paineita. Nykyään haluan hoitaa roolin kuin roolin ja olen kiitollinen siitä, mitä tulee. Teen koko ajan kovasti töitä ja saan siitä hyvän fiiliksen. Niissä asioissa, joihin voin itse vaikuttaa, pyrin olemaan paras mahdollinen itseni.

Yksi tärkeä tekijä Juurisen elämänpolulla oli perheen yhteinen joululomareissu Miamiin. Vaikka Juurisen oma laji on lentopallo, leimahti reissulla Intohimo pohjoisamerikkalaista koripalloa ja etenkin Miami Heatia kohtaan liekkeihin.

– Pääsin katsomaan Miamin peliä paikan päälle. Heatilla oli sillä kaudella hieno tarina. Joulukuussa joukkueen saldo oli 11 voittoa ja 30 tappiota. mutta tammikuussa kurssi kääntyi voitokkaaksi ja loppukauden saldo oli päinvastainen. Pääsy takaisin jaloilleen teki minuun suuren vaikutuksen. Ymmärrän nyt paremmin päivittäisen työnteon merkityksen.

Sanojensa vakuudeksi Juurinen esittelee ylpeänä lomareissulta ostamaansa Miami Heatin lippistä, ”snap backia”.

Rauhallisuus ja tasapainoisuus ovat ominaisuuksia, joita myös tuleva luokanopettaja tarvitsee.

– Opettajan työ tuntuu kyllä omalta alalta, tykkään toimia lasten kanssa. Parasta siinä on positiivinen meininki ja aito oppimisen ilo. Tarkoitus on hakea vielä erityisopettajan opintoihin. Nykyään niille on paljon tarvetta.

Team Lakkapään kausi Mestaruusliigassa on alkanut hieman mollivoittoisesti, mutta tähän Juuriselta löytyy miamilainen resepti.

– The hardest working, best conditioned, most professional ja niin edelleen, kuuluu Heatin slogan.

– Näitä asioita voi soveltaa sekä urheiluun että siviilielämään. Kova työnteko palkitaan aina.

Lentopallo on erittäin nopeatempoinen ja viihdyttävä laji. Mitä sitten uuden katsojan kannattaisi pelissä seurata?

– Kentällä tarvitaan kaikkien panosta, mutta meidän joukkueessa torjunnat tuovat parhaan fiiliksen. Lisäksi Mestaruusliiga on tällä kaudella erittäin kovatasoinen, myös vierasjoukkueiden riveissä nähdään kovia pelimiehiä, Juurinen vihjaa.

Team Lakkapää pelaa

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu Team Lakkapään osalta kahdella kotiottelulla. Perjantaina 2. marraskuuta kello 18.30 Lapin Urheiluopistolla vierailee Akaa-Volley. Sunnuntaina 4.11. kello 17.00 Lakkapää saa vastaansa Kokkolan Tiikerit. Liput molempiin otteluihin voit ostaa kätevästi ennakkoon nettilippu.fi -palvelun kautta .


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös