Naistenpäivillä levähdettiin ja kiitettiin Luojaa – ”Naisten oma viikonloppu on tarpeellinen ja toivottu” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Naistenpäivillä levähdettiin ja kiitettiin Luojaa – ”Naisten oma viikonloppu on tarpeellinen ja toivottu”

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty Tornion seurakunnan perinteinen Naistenpäivät-tapahtuma muovautuu vuosittain osallistujiensa näköiseksi.

Saippuakanavassa syntyi Anitta Koiviston opastuksella takuulla sekä ulkonäöltään että tuoksuiltaan uniikkeja saippuoita – yhtä kauniita ja arvokkaita kuin tekijänsäkin.

Saippuakanavassa syntyi Anitta Koiviston opastuksella takuulla sekä ulkonäöltään että tuoksuiltaan uniikkeja saippuoita – yhtä kauniita ja arvokkaita kuin tekijänsäkin.

Antinsaaren leirikeskuksen päärakennuksessa käy kuhina, kun Tornion seurakunnan nuoriso-ohjaaja Katja Konttajärvi ohjaa satapäistä naisjoukkoa Taivaskanaville eli eri erilaisiin työpajoihin.

– Tänään voi muun muassa valmistaa saippuaa tai tehdä eukalyptuskranssin, hän esittelee.

Hiljentymisen ja Luojan kohtaamisen ohessa toiminnallisuus on tärkeä osa Naistenpäiviä. Elämän iloja ja suruja jaetaan kyynelin ja kikatuksin.

– Jokainen osallistuu Naistenpäiville tavallaan, piipahtaen tai yön yli viipyen. On ilo, että osanottajia on myös naapuriseurakunnista, vapaaehtoinen Outi Juntti hymyilee.

”Naistenpäivien yhteisöllinen ilmapiiri on käsinkosketeltava”, Tornion seurakunnan nuoriso-ohjaaja Katja Konttajärvi iloitsee.

Naistenpäivät on pitkälti aktiivisten ja sitoutuneiden vapaaehtoisten ansiota. Mukana on myös seurakuntanuoria kuvaamassa ja esiintymässä. Töitä tehdään täydestä sydämestä, ja moni on löytänyt paikkansa seurakunnasta Naistenpäiviä järjestäessään.

– Tiimimme räjähtää ideoista, kun kaikki laittavat lahjansa jakoon oman jaksamisensa ja ehtimisensä mukaan. Rukous kantaa ja meillä on ollut tapahtuman kanssa hyvä johdatus, vapaaehtoinen Marjut Seppälä iloitsee.

Hengähdyshetki kiireisestä arjesta

Pitkään yksipäiväisenä järjestetyt Naistenpäivät kestivät nyt kolmatta kertaa peräkkäin koko viikonlopun. Tapahtumaan saapuu vuosittain erilaisissa elämäntilanteissa olevia eri ikäisiä osallistujia.

– Saamme nauttia hyvästä ruuasta ja lastenhoitokin on järjestetty isostemme toimesta. Täällä kenenkään ei tarvitse stressata, Seppälä muistuttaa.

Kukkakanavalaisten käsissä eukalyptuskranssit syntyivät näppärästi. ”Valkoista seinää vasten tämä on tosi kaunis sisustuselementti”, työn touhussa tuumailtiin.

Tänä vuonna ”Luojan kaunein ajatus” -teeman alle rakentuneeseen tapahtumaan jokainen voi osallistua katselemaan elämän kauneutta – myös omaa itseään. Yhtä sallittuja ovat niin keskustelut toisten kanssa kuin omiin ajatuksiin pysähtyminen.

– Tämä on naisille myös ansaittu tilaisuus levähtää. Pyrimme pitämään kustannukset mahdollisimman pieninä, jotta kaikki halukkaat pääsisivät osallistumaan, Konttajärvi kertoo.

Naistenpäivien ohjelmassa on myös puhujavieraita. Nyt pääesiintyjänä oli sekä lauantaina että sunnuntaina esiintynyt artisti-evankelista Jippu.

– Todella mielenkiintoinen sekä monipuolinen päivä ja ihanaa, kun pääsi tekemään käsillä. Voisikohan ensi vuoden tapahtumaan jo ilmoittautua? kukkakanavan osallistujat kiteyttivät hymyillen ennen Jipun esiintymisen alkua.

"Naistenpäivillä on vuosittain vetonaulana joku isompi nimi. Tänä vuonna saamme nauttia Jipun musiikista ja tarinoista", Konttajärvi iloitsee.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös