Kaupallinen yhteistyö

Maalämpö haukkuu hintansa muutamassa vuodessa

Kotien ylläpitokustannukset lohkaisevat aimo annoksen ihmisten tilipusseista. Etenkin lämmityskustannukset tuntuvat harmittavan pohjoisen asukkaita talvisaikaan. Keskiverto omakotitalon vuosikulutus kun on perinteisillä energialähteillä 2 500 euron vuosiluokkaa.

Maalämpö haukkuu hintansa muutamassa vuodessa

– Ihmiset ovat alkaneet hakea edullisempia ratkaisuja ja todenneet maalämmön olevan taloudellisesti järkevä investointi, LVI-Lämsän myymäläpäällikko Janne Kellokumpu kertoo ja jatkaa:

– Maalämpöpumpun saa asennuksineen uuden halvan auton hinnalla.

Maalämpöpumpun hankinta voi äkkiseltään tuntua työläältä ja pitkältä projektilta. Tosiasiassa se on ketterämpää kuin kuvittelisikaan.

– Ensin tehdään kartoitus, minkä kokoinen laitteisto tarvitaan ja kuinka syvälle pitää porata. Laitteiston oikea mitoitus on tarkkaa hommaa. Liian iso ei toimi kunnolla, vaan se pätkii, ja liian pieni kuluttaa ylimääräistä sähköä, Janne avaa.

LVI Lämsä tekee tarvittavat maalämmön suunnitelmat lupahakemusta varten.

LVI Lämsä tekee tarvittavat maalämmön suunnitelmat lupahakemusta varten.

Laitteiston valintaan vaikuttaa pääasiassa energian kulutus ja kohteen neliömäärä. LVI-Lämsän henkilökunta tekeekin tarvittaessa kotikäyntejä kartoituksen tueksi. Samalla avustetaan toimenpidelupahakemuksen laatimisessa virkakoneistoa varten. Itse purku- ja asennustyöt tapahtuvat vajaassa viikossa.

Maalämpöpumpun hankinta ei ole ainoastaan taloudellinen valinta, se on myös vihreä valinta.

– Lisäenergiaa tarvitaan ainoastaan pumpun pyörittämiseen, mutta siinä voi vaikuttaa miltä sähköyhtiöltä energiansa ostaa ja millä tuotettua sähköä käyttää, Janne naurahtaa.

Maalämpöön siirtyminen on iso taloudellinen investointi, mutta siihen löytyy ratkaisuja.

– Meiltä saa rahoituspalvelua, jonka avulla saadaan hankittua ja asennettua maalämpöjärjestelmä. Uutta rahoituksessa on, että se maksetaan takaisin energiankulutuksesta syntyvillä säästöillä. Maalämpö maksaa itsensä takaisin yleensä viidestä kahdeksaan vuoden aikana.

– Lisäksi kannattaa muistaa, että verotuksessa saa kotitalousvähennykset, jotka palauttavat jopa puolet töiden osuudesta, vinkkaa Kellokumpu.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös