Lumipallohierontaa ja suolahuonehoitoja meren äärellä – Sea Lapland Day Span vuodenaikahoito on elämys, jota ei ole ennen koettu - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Lumipallohierontaa ja suolahuonehoitoja meren äärellä – Sea Lapland Day Span vuodenaikahoito on elämys, jota ei ole ennen koettu

Elämyksellinen talvihoito on ikimuistoinen kokemus, mutta ei kuitenkaan kylmä sellainen.

Talvi- ja kevätkasvohoitoihin sisältyy lumipallohieronta. ”Hoidossa käytetään kylmiä palloja, joita liikutetaan kasvoilla kevyesti hierovin liikkein”, kertoo Sea Lapland Day Span yrittäjä Eeva Vakkala.

Talvi- ja kevätkasvohoitoihin sisältyy lumipallohieronta. ”Hoidossa käytetään kylmiä palloja, joita liikutetaan kasvoilla kevyesti hierovin liikkein”, kertoo Sea Lapland Day Span yrittäjä Eeva Vakkala.

Kristallinen, jääkylmä alkumalja vuodenaikalasissa aloittaa talven elämyksellisen hoidon. Rentoutuminen on taattu, kun matka jatkuu suolahuonehoitoon. Suolahuonehoito annetaan vuorisuolalla vuoratussa huoneessa, johon sumutetaan hienojakoista suolatomua.

Tämän jälkeen hoitohuoneessa odottaa kokovartalon kuivaharjaus sekä kosteuttava vartalokääre. Hoidon lopuksi hemmotellaan kylmäkivi-hieronnalla, jossa viileät marmorikivet liukuvat öljytyllä iholla kevyesti poistaen stressiä, turvotuksia, rentouttaen lihaksia ja auttaen erilaisiin kiputiloihin.

Vaikkakin hoidon nimenä on vuodenajoista se kylmin ja lumisin, ei talvi-nimeä kannata vierastaa, sillä asiakas on koko ajan lämpimän ja pehmeän hoitopatjan päällä.

– Kylmä ei tule, ei huolta, naurahtaa Sea Lapland Day Span yrittäjä Eeva Vakkala.

Uniikit vuodenaikahoidot

Elämyksellisten hoitokokonaisuuksien suunnittelun takana on ollut alusta asti Vakkala itse.

– Uusi ympärivuotinen lumilinnarakennus on auki 365 päivää vuodesta, joten aloin miettimään: mitä meillä on ympäri vuoden? No vuodenajat. Niiden mukaan sitten lähdin kehittelemään hoitoja. Talveksi loin kylmää, kevääseen virkistävää, kesälle marjat ja syksyksi turvehoidot. Ihoa kuuluu hoitaa jokaisena vuodenaikana ja halusinkin tuoda hoitoihin mukavan lisän, jossa olisi jotain jokaisesta vuodenajasta, luettelee Vakkala.

Haasteena oli aluksi luoda eri vuodenajoille kuuluvia elementtejä: mistä löytyisi lunta tai lumipalloja? Vakkalan täytyi hieman soveltaa ja etsiä materiaaleja kauempaakin. Lopulta ”lumipallot” ja ”jääpuikot” löytyivät.

Sea Lapland Day Spa eroaa monella tapaa muista alan toimijoista. Ei vain sen uniikkien hoitokokonaisuuksien takia, mutta myös äärimmäisen hienon alueensa vuoksi. Yritys sijaitsee ympärivuotisen Lumilinnan tiloissa, mikä tekee siitä mielenkiintoisen uuden tulokkaan Kemin kaupunkiin. Paikallisten lisäksi myös matkailijat ovat yrityksen kohderyhmää.

– Kun matkailijat ovat lomalla, he kaipaavat hemmottelua. Täällä he pääsevät kokemaan jotain ainutlaatuista, elämyksiä hoitojen muodossa. Meillä on myös mahdollisuus palvella ryhmiä, joka sekin on jo mukava lisä matkailijoille, toteaa yrittäjä.

Ensimmäiset hoidot pyörähtävät käyntiin jo parin viikon päästä. Tavarat on jo tilattu ja työntekijät ovat valmiina vastaanottamaan asiakkaat. Nelihenkinen työtiimi on ollut yhdessä jo ihonhoitotuotteiden koulutuksissa. Vakkala odottaakin positiivisin mielin maaliskuista avajaispäivää. Virallinen avajaispäivä on 5. maaliskuuta, jolloin Kemin kaupunki juhlii 150- vuotispäivää.

– Odotan innolla, että pääsemme laittamaan kaikki kalusteet paikoilleen ja saadaan paikka auki. Rakennus näyttää niin mielettömältä ja tilat ovat todella hulppeat. Samasta kerroksesta löytyy myös sauna- ja kokoustilat ja terassilta käsin avautuu aivan mahtavat näkymät suoraan merelle. Tämä on loistava paikka viettää myös esimerkiksi polttareita tai TYKY- päiviä, ihastelee Vakkala Lumilinnan aluetta.

Elämyksellisten hoitokokonaisuuksien lisäksi yritys tulee julkaisemaan avajaisten aikaan spesiaalimpia hoitoja, kuten Satulinna-kausihoidon ja kaupungin juhlavuoden kunniaksi Kemi150-hoitokokonaisuuden, joka on vain saatavilla tämän vuoden.

– Vielä en avaa sen enempää näistä hoitokokonaisuuksista, mutta kannattaa pysyä kuulolla, Vakkala hymyilee.

”Meiltä saa elämyksellisten hoitojen lisäksi myös muitakin kosmetologin palveluita. Tämä on alueellamme ainutlaatuinen paikka, jota suosittelen lämpimästi jokaisen kokeilemaan. Suolahuone on myös alueellamme myös uusi palvelu, jonne pystyy varaamaan kertakäynnin tai sarjahoitokortin.”


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös