Livelähetys toi kauneimmat joululaulut kotisohville onnistuneesti - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Livelähetys toi kauneimmat joululaulut kotisohville onnistuneesti

Tornion seurakunta järjesti ensimmäistä kertaa livelähetyksen Alatornion kirkolla. Tero Saapunki ja Vappu Virta kertovat, miten projekti sujui.

Livelähetys toi kauneimmat joululaulut kotisohville onnistuneesti

Tornion seurakunnan toimistosihteeri Vappu Virta ja vt. kirkkoherra Tero Saapunki näkevät livelähetyksen olleen onnistunut kokeilu, jonka he mielellään tuovat takaisin tänäkin jouluna. ”Olemme saaneet hyvää palautetta.”

Alatornion kirkon penkit täyttyivät joulumielisestä kansasta perinteiseen tapaan laulamaan kauneimpia joululauluja 17. joulukuuta. Muutos aikaisempiin konsertteihin verrattuna olivat ympäri salia asennetut videokamerat, jotka taltioivat esityksen suoraan ihmisten koteihin.

Tämä kaikki lähti liikkeelle kokeilunhaluisesta Tornion seurakunnan henkilökunnasta, joka päätti lähteä kokeilemaan ”jotain uutta ja erilaista”.

– Olimme juuri aloitelleet yhteistyön Alma Median kanssa ja tiesimme, että heillä on tekniikka toteuttaa jotain tämänkaltaista. Joulu lähestyi ja tiesimme, että kauneimmat joululaulut kiinnostavat ja paikan päälle halutaan päästä. Livelähetys antoi mahdollisuuden jokaiselle osallistua, avaa alkutilannetta vt. kirkkoherra Tero Saapunki.

Kokonaisuudessaan projekti sujui Tornion seurakunnan toimistosihteeri Vappu Virran ja Saapungin mielestä mutkattomasti.

– Kuvaaja kävi parikin kertaa tarkistamassa paikan päällä, että tekniikka pelaa ja kaikki laitteet toimivat odotetusti. Valmistelut ennen h-hetkeä sujuivat hyvin, Virta muistelee.

Opit ensi vuodelle

Kauneimmat joululaulut -konsertti kiinnosti Suomen rajojen ulkopuolellakin. Lähetystä seurasi reilut 1000 silmäparia.

– Seurasin lähetystä koneeltani ja mietin, että onpas se rakennettu kiinnostavasti. Oli mahtavaa, ettei kamera ollut vain staattisena yhdessä paikassa, vaan useampia kuvakulmia oli käytössä ja mukana oli lähikuvia kuorolaisista ja ihmisistä, kommentoi Virta.

Hyvästä palautteesta huolimatta, myös parannettavan varaakin löytyi.

– Välissä juontaja Tuuli Kapraalin ääni hukkui, koska ääni kiersi kirkossa. Ensi kerralla voisi juontajan mikittää suoraan. Laulut ja säestykset kuuluivat kuitenkin ongelmitta, Virta kertoi.

Paikan päällä tilannetta seurannut vt. kirkkoherra oli ilahtuneena pannut merkille, kuinka paljon ihmisiä oli saapunut lopulta paikan päälle.

–Sattui oikein otollinen hetki livelähetykselle ja kuorolle, kun konsertti oli täpö täynnä. Mielihyvin olin kirkon penkillä laulamassa ja mukana seuraamassa, Saapunki kertoo.

Molemmat näkevätkin mielellään livelähetyksen jatkuvan perinteeksi asti.

– No mikä ettei tulla jatkossakin käyttämään tätä. Kauneimmat joululaulut ovat todella suosittuja ja ne ihmisiä edelleen kiinnostavat, Vappu kommentoi.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös