Kaupallinen yhteistyö

Lapinaukea nousee vihdoin

Pitkän ja monivaiheisen prosessin jälkeen Lapinaukean rakennusprojekti on nyt hyvässä vauhdissa. SSR Lappi rakentaa alueelle kerrostalokokonaisuutta, jollaista ei ole Rovaniemellä ennen nähty.

Lapinaukea nousee vihdoin

Talojen arkkitehtuurissa on haettu raikasta ja hieman massasta poikkeavaa muotoa.

Korundin naapurissa, Lapinaukean pitkään tyhjillään olleella tontilla käy kuhina. SSR Lapin rovaniemeläislähtöiset rakennusmiehet pystyttävät kahta ensimmäistä betonirunkoa täydellä tohinalla, kolmannen pystytys aloitetaan huhti-toukokuussa. Muuttovalmiita ensimmäisen kerrostalon asunnot tulevat olemaan kesällä 2018.

Historiallinen Lapinaukean alue on nähnyt vuosien saatossa monia vaiheita. Sota-aikana se toimi varikkona ja viimeiset vuosikymmenet alue on ollut urheilukäytössä. Rops on pelannut kentällä mestaruussarjatason jalkapalloa ja talvella kentän ovat vallanneet luistelijat ja jääpalloilijat.

Nyt Lapinaukean kohdalla kääntyy uusi sivu, kun siihen rakennetaan moderni ja viihtyisä asuinalue.

Moni rovaniemeläinen huokaisi helpotuksesta, kun rakennusprojekti nytkähti viimein loppuvuodesta liikkeelle. Keskustan välittömässä läheisyydessä olevalle modernille asuinalueelle on tulijoita. Alueelta on vain 300 metriä kauppakeskus Revontuleen ja kauppatorinkin palvelut ovat näköetäisyydellä.

– Myynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Yli puolet asunnoista on jo myyty. Etenemme aikataulun mukaisesti, asuntojen myynnistä vastaavan Rovaniemen kiinteistömaailman yrittäjä Mika Lehtiniemi sanoo tyytyväisenä.

Nyt rakenteilla olevaan taloon tulee 107 asuinhuoneistoa. Huoneistojen koot vaihtelevat yksiöistä yli sadan neliön perheasuntoihin. Asukasrepertuaari tulee sen myötä olemaan laaja.

– Talo on suunniteltu niin, että siihen mahtuu monessa eri elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Yksin elävistä opiskelijoista lapsiperheisiin ja eläkeläisiin, Lehtiniemi sanoo.

Arjen luksusta

Kaikkiaan SSR aikoo rakentaa Lapinaukean eteläosaan kaksi isohkoa kerrostaloa ja mikä tärkeää – molemmat omalle tontille. SSR Lapin aluepäällikkö Taisto Raution mukaan alueen pohjoispäädyn rakentaminen on vielä auki, mutta kaavan mukaan tilaa on kokonaisuudessaan neljälle talokokonaisuudelle.

Huoneistot on suunniteltu toimiviksi ja viihtyisiksi.

Huoneistot on suunniteltu toimiviksi ja viihtyisiksi.

– Talojen keskelle jäävä iso vehreä sisäpiha tuo luonnon lähelle, ja maanalaisen parkkihallin ansiosta alue on turvallinen myös lapsille. Alue on täysin autoton. Piha-alueelle on suunniteltu erilaisia leikki- ja oleskelualueita ja korttelin keskeltä kulkee kaupungin hallinnoima kevyen liikenteen väylä, Rautio kuvailee.

Rovaniemeläisen Arkkitehtitoimisto Rantakokko Oy:n suunnittelema alue tulee pitämään sisällään raikasta ja näyttävää muotoilua, sekä pientä arjen luksusta. Alueen alle rakennettava parkkihalli helpottaa elämää ja kaikkiin huoneistoihin tuleva lattialämmitys luo uudenlaista asumismukavuutta ja helpottaa asuntojen käyttöä ja sisustamista. Korundin viereen suunniteltu uusi silta tulee lyhentämään matkaa ydinkeskustaan entisestään.

– Olemme todella positiivisin mielin. Tästä tulee kaupungin viihtyisin ja toimivin asuinalue. On hienoa, että pääsimme rakentamaan tätä rovaniemeläisvoimin, Rautio sanoo.

 

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös