Lapin Kansan joululahjoitus mielenterveystyölle – ”Hienoa, että ihmiset haluavat auttaa ja edistää paikallisten nuorten hyvinvointia” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Lapin Kansan joululahjoitus mielenterveystyölle – ”Hienoa, että ihmiset haluavat auttaa ja edistää paikallisten nuorten hyvinvointia”

Tänä jouluna Lapin Kansan ja sen asiakasyritysten kanssa tekemä joululahjoitus meni Lapin mielenterveysseuran paikallisyhdistyksille. Apu tullaan kohdistamaan nuorten mielenterveystyölle.

Lapin Kansan, Lounais-Lapin ja Uuden Rovaniemen vuotuinen hyväntekeväisyyslahjoitus luovutettiin Lapin mielenterveysseuralle keskiviikkona 19.12. Lapin Kansan Henri Mattinen kävi viemässä joulumieltä Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry:n henkilökunnalle, jotka vastaanottivat lahjoituksen kaikkien neljän Lapin mielenterveysseurojen puolesta.

– Olemme lahjoittaneet 15% jouluisissa numeroissamme julkaistujen yritysten ja lukijoiden joulutervehdysten tuotosta Lapin mielenterveysseuran paikallisille yhdistyksille, kertoo Mattinen.

Jokainen yritys, joka välitti lämpimiä ajatuksia ja toivotuksia yhteistyökumppaneilleen ja asiakkailleen Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen ja Lounais-Lapin jouluisissa numeroissa, ovat olleet näin mukana tukemassa joulutervehdyksellään alueellista hyvinvointia.

Hyvä kiertämään joulun alla

Vuosittaisen lahjoituskohteen valinnan takana ovat Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen sekä Lounais-Lapin henkilökunta, jotka ovat esittäneet ehdolle muutaman kohteen, joiden joukosta on valittu äänestyksen jälkeen lahjoituksen saaja.

– Uskoisin, että tänä vuonna valintaan vaikutti eritoten paikallisuus ja se, että lahjoitus hyödyttää koko Lappia. Myös mielenterveystyö koetaan tärkeänä, avaa Mattinen valintaa.

Lahjoitus tullaan lopulta jakamaan Rovaniemen Seudun, Meri-Lapin, Koillis-Lapin ja Torniolaakson Mielenterveysseura ry:n välillä. Rovaniemen seudun mielenterveysseuran puheenjohtaja Kaisa Kostamo-Pääkkö otti tiedon mielissään, mutta myös hieman ällistyneenä vastaan.

– Se kuulosti aluksi epätodelliselta. Huudahdin, että kuulinko mie oikein! Onhan tämä ihana yllätys. Nykypäivänä lahjoituksia ei tule enää niin paljon, toteaa Kostamo-Pääkkö hymyillen.

Myös toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpää otti uutiset iloissaan vastaan.

– On hienoa, että lahjoitus kohdistui tänä vuonna juuri mielenterveystyöhön. Monilla ihmisillä saattaa olla vieläkin stigma aiheen ympärillä ja sitä ei koeta positiivisena asiana. Toivottavasti tämä tulee tulevaisuudessa muuttumaan, Saarenpää kommentoi.

Tärkeää työtä paikallisesti

Niin Meri-Lapin kuin Rovaniemenkin alueella työskentelee palkattua työvoimaa sekä yli 200 vapaaehtoista, kun taas Torniojokilaaksossa ja Koillis-Lapissa toiminta tapahtuu puhtaasti vapaaehtoistyövoimin. Toiminnan volyymi on eri luokkaa Lapin neljän paikallisyhdistyksen välillä.

– Lahjoitus tullaan jakamaan yhdistystemme kesken tasapuolisesti, mutta yhteisenä kohteena tulee olemaan nuorten kanssa tehtävä toiminta. Vaikka päätöstä ei ole lyöty lukkoon, mielessämme on ollut erityisesti sivukylissä asuvien nuorten tukeminen, kommentoi Saarenpää.

– Yhtenä huolenaiheena on myös nuorten yksinäisyys ja syrjäytyminen nykypäivänä. Olemme tehneet ehkäisevää työtä yhdessä Nuorten ohjaamon kanssa ja päässeet auttamaan nuoria erilaisten tempauksien ja tapahtumien kautta, toteaa Kostamo-Pääkkö.

– Kiitos tämän lahjoituksen, voimme mahdollistaa paikallisesti mielenterveyttä tukevaa toimintaa täällä Lapissa.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös