Kolumni: Tulevaisuudessa ei rekrytoida puskasta – kontaktit ratkaisevat! - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Kolumni: Tulevaisuudessa ei rekrytoida puskasta – kontaktit ratkaisevat!

Tulevaisuus tuo perustutkintokoulutuksen opiskelijoille, mutta myös elinikäisen oppimisen harjoittajille isoja haasteita. Tieto- ja viestintäteknologian laajeneva hyödyntäminen ja globalisaation eteneminen muuttavat työtä ja työmarkkinoita. Toisaalta uudet nousevat arvot, eettisyys, ympäristöystävällisyys, ja jopa terveellisyys vaikuttavat siihen, että myös lähialueet ja paikallisuus korostuvat.

Kolumni: Tulevaisuudessa ei rekrytoida puskasta – kontaktit ratkaisevat!

Ammatteja katoaa ja uusia syntyy. Yksinyrittäjien määrä kasvaa, samoin yrittäjien verkostot merkitsevät yhä enemmän.  Työtä tehdään yhä useammin omaehtoisesti toimeksiantosuhteessa, mutta omaehtoisesti myös organisaatioissa. Tiimityö erilaisten projektien läpiviemiseksi on tätä päivää ja kasvaa.

Kehityksessä pysyy mukana, kun opiskelee. Oppimisen tarve ei lopu koskaan, ja jatkuvan muutoksen johdosta se on elinikäistä, mutta yhtä tärkeää on verkostoitua, olla utelias ottamaan kontakteja, ja mennä jopa mukavuusalueen ulkopuolelle.  Erilaisista yritystapahtumista saa ja pitääkin olla kiinnostunut. Tuuri taas on useimmiten aktiivisuuden hyvä kaveri, ja aktiivisuus herättää tajuamaan ympäristössä tapahtuvan muutoksen ja valmiuden varautua siihen.

Yhteiskunta kehittyy, mikä selittää tarpeen erilaisten maailmojen yhteiselolle. Yhteiskunnassa on epävarmuutta ja arvaamattomuutta. Oman elämän hallinta on siirtynyt enemmän yksilön vastuulle ja sitä kautta on syntynyt tarve monien mahdollisuuksien ja uuden todellisuuden löytämiselle. Verkostot, oikeat kontaktit ovat kullan arvoisia. Yrittäjyyden rooli on korostunut yksilöiden tapana työllistää itsensä, se on varteenotettava uravaihtoehto. Mikäli ajatuksesi on edellä mainituissa asioissa täysin tai kovasti toisenlainen ovat pelkomerkit ilmassa ja saatat lähteä takamatkalta verrattuna sellaiseen henkilöön, joka on edellä mainitun kehityssuunnan oivaltanut ja toimii.

Yrittäminen edellyttää verkostoitumista, ja varsinkaan havitelluille työpaikoille ei rekrytoida puskasta, vaan oikeat kontaktit ratkaisevat.  Alueen yrittäjiin, yritystoimintaan ja sen vaikutuksiin, yrittäjäskeneen kannattaa tutustua. Yrittäjä! Opiskelija! Hyvä tapa verkostoitua alueen yritysten kanssa on tutustua ja liittyä paikalliseen yrittäjäyhdistykseen. Sellainen on joka Lapin kunnassa. On aika paljon syitä rakastua Yrittäjiin – ainakin 62!

 

Martti KankaanrantaYrityspalvelu Kankaanranta Tmi Tornion Yrittäjien puheenjohtaja


Kaupallinen yhteistyö

MAINOS

Lue myös