Kaupallinen yhteistyö: Kirkastussunnuntai: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa Häntä!” (Matt. 17:5) - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Kirkastussunnuntai: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa Häntä!” (Matt. 17:5)

Nämä sanat ovat ensi sunnuntain, Kirkastussunnuntain evankeliumissa, ja ne saivat kuulla Jeesuksen kanssa vuorella olleet opetuslapset Pietari, Jaakob ja Johannes. Sitä ennen he olivat nähneet, kuinka Jeesus oli kirkastunut heidän edessään ja paikalle oli ilmestynyt Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa.

Kirkastussunnuntai: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa Häntä!” (Matt. 17:5)
Mauri Laakso, seurakuntapastori

Tämä kirkastusvuoren tapahtuma on kuvattuna monien kirkkojen alttaritauluissa ja se on nähtävissä esimerkiksi Turun tuomiokirkon pääalttarilla. Kirkastussunnuntain sanoma kertoo siitä, miten kolme opetuslasta saavat nähdä Jeesuksen salatun jumalallisen kirkkauden ja samalla he saavat kuulla Jumalan äänen, joka kehottaa heitä olemaan kuuliaisia Jeesuksen opetukselle. Samalla he saavat vakuuden siitä, että Jeesus on kirjoitusten täyttymys, luvattu Messias, kun paikalle ilmaantuvat sekä Mooses että Elia, lain ja profetian edustajina siis Jumalan ilmoituksen välittäjinä Vanhassa Testamentissa.

Näin tässä kesäisessä juhlapyhässä on voimakas lataus Jumalan ilmoituksen tärkeydestä. Se korostuu kahdella tavalla, ensinnäkin Mooseksen ja Eliaan läsnäolossa Vanhan Testamentin ilmoituksen edustajina ja toiseksi Jeesuksen persoonassa ja Jumalan kehotuksessa Jeesuksen kuulemiseen.

Näin Kirkastussunnuntai ei julista vain Jeesuksen jumalallista kirkkautta, sen lisäksi tärkeäksi tulee Jumalan ilmoitus Hänen pyhässä sanassaan Raamatussa, Vanhassa ja Uudessa Testamentissa sekä Jeesuksen persoonassa ja vapahtajantyössä. Kirkastussunnuntaina saamme näin yhdessä kolmen opetuslapsen kanssa katsella Jeesuksen kirkkautta ja muistaa näitä Jumalan sanoja: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa Häntä!”

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös