Kaupallinen yhteistyö: Kemi-Tornion rovastikunnan lähetyspyhä Torniossa 15.4.2018 - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Kemi-Tornion rovastikunnan lähetyspyhä Torniossa 15.4.2018

Rovastikunnan jokavuotinen lähetyssunnuntai oli tänä vuonna Tornion seurakunnassa ja se aloitettiin messun vietolla Alatornion kirkossa, jossa saarnasi rovastikunnan seurakuntien yhteinen nimikkolähetti Juha Saari. Messun jälkeen oli maittava keittolounas Parasniemen seurakuntatalolla.

Kemi-Tornion rovastikunnan lähetyspyhä Torniossa 15.4.2018
Mauri Laakso, seurakuntapastori

Lounasta seurasi lähetystilaisuus, jossa saimme kuulla Juha Saaren terveisiä Inkerin Kirkon työstä Venäjällä ja samalla myös Juhan omasta työstä lähettinä. Juha onkin ollut Kansanlähetyksen lähettinä Inkerin Kirkon työssä jo 18 vuoden ajan, kun työ sai alkaa vuonna 2000. Silloin Juha ja muu perhe aloitti Pietarissa ollen siellä kaksi vuotta. Pietarin vuosien jälkeen alkoi työkausi Siperiassa, Omskissa ja tähän kauteen liittyi paljon uuden aloittamista.

Inkerin Kirkon toiminnan laajentumista Juha on voinut seurata omassa työssään näiden vuosien aikana ja siihen liittyen uusien seurakuntien syntyminen on ollut tärkeää. Niiden työntekijöiden koulutus ja työn tukeminen oli tärkeä vaihe Juhan toimiessa Siperian rovastina. Tällöin erityisesti papiston tukeminen heidän työssään oli tärkeällä sijalla.

Vuodesta 2013 alkaen Juha on toiminut Inkerin Kirkon työssä Suomesta käsin ja se on merkinnyt paljon matkustamista Suomen ja Venäjän välillä. Kun koti Suomessa on Lahdessa, niin sieltä on hyvät junayhteydet Itään. Nyt Juhan työssä on tärkeää toimia piispa Aarre Kuukaupin apuna kirkon monissa asioissa, mutta edelleen myös koulutus on tärkeällä sijalla.

Syntyneiden seurakuntien työssä olevat ja myös seurakuntalaiset tarvitsevat edelleen koulutusta, yhteydenpitoa ja hengellistä ohjausta. Keltossa oleva koulutuskeskus on tärkeä paikka tätä ajatellen, mutta seurakunnissa käynnit ovat myös tärkeitä.

Merkittävä projekti, jossa Juha sai olla mukana muutama vuosi sitten, oli kirkolle valmistunut oma venäjänkielinen virsikirja. Muutakin kirjallisuutta julkaistaan. Suomessa toimii Inkerin Kirkon Suomen edustusto, jossa Juha on toiminnanjohtajana. Sen tehtäviin kuuluu yhteydenpito Suomessa toimiviin järjestöihin ja herätysliikkeisiin sekä seurakuntiin, jotka tukevat Inkerin Kirkon työtä.

Näin lyhyesti ja tiivistetysti kuulumisia Inkerin Kirkosta ja Juha Saaren työstä sen palveluksessa. Lähetyspyhässä olivat mukana myös Oulun hiippakunnan kansainvälisentyön sihteeri Matti Laurila ja rovastikunnan oma lähetysteologi Mirjami Hyttinen. He käyttivät myös lyhyen puheenvuoronsa. Rovastikunnan seurakunnista on nimikkosopimus Kansanlähetyksen kanssa Juhan työn tukemiseksi Tornion, Keminmaan, Tervolan ja Simon seurakunnilla sekä pohjoisempana Kemijärven seurakunnalla.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös