Kaupallinen yhteistyö: Keittiö yhdistää – Kumppanuuskeskus Luotsi ja diakoniatyö yhteistyöhön - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Keittiö yhdistää – Kumppanuuskeskus Luotsi ja diakoniatyö yhteistyöhön

Keittiö yhdistää – Kumppanuuskeskus Luotsi ja diakoniatyö yhteistyöhön
Sauli Hyöppinen, toiminnanjohtaja Kumppanuuskeskus Luotsi ry, Tornion seurakunnan diakoniatyöntekijät

Niin kuin kaikissa kodeissa, on keittiö se paikka, jossa perhe, läheiset ja ystävät kokoontuvat kahvittelemaan, nauttimaan aterian ja jutustelemaan päivän asioista. Niin on myös Yhteinen keittiö – kohtaamispaikka, johon on helppo tulla ja jossa voi olla vaan omana itsenään.

Yhteinen keittiö tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen ja itselle tärkeän tiedon saamiseen. Tavoitteena on yksinäisyyden vähentäminen ja osallisuuden lisääminen. Toiminnan tavoitteena on myös edistää terveitä elintapoja ja arjessa selviytymistä sekä vähentää ruokahävikkiä. Yhteinen keittiö toteuttaa sote-uudistuksen tavoitteita ruohonjuuritasolla.

Hanke on Kirkkohallituksen hallinnoima ja valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat Ehyt ry, Helsingin Diakonissalaitos, Marttaliitto ja Maa- ja kotitalousnaiset. Torniossa paikallisina toimijoina mukana ovat Kumppanuuskeskus Luotsi ry ja Tornion seurakunnan diakoniatyö. Mukaan ovat tulossa myös Lapin Martat. Hankkeen päätavoite on edistää terveyttä ja hyvinvointia ja vähentää eriarvoisuutta.

Kumppanuuskeskus Luotsi ry ja Tornion seurakunnan diakoniatyö ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyöstä, jossa keskiössä ovat vähävaraiset torniolaiset työttömät, lapsiperheet, eläkeläiset ja opiskelijat.

Yhteistyötä tehdään ruoka-avun, erilaisten ryhmätoimintojen, vertaistuen ja henkisen tuen puitteissa kumppaneiden tarjoamien mahdollisuuksien rajoissa. Kumppanuuskeskus Luotsi ry:n toiminta Tornion Järjestötalossa täyttää kaikki Yhteinen keittiö hankkeessa määritellyt kriteerit ja toiminta istuu hyvin myös diakoniatyön konseptiin.

Elämä on parempaa yhdessä nautittuna, on hankkeen yhteinen slogan. Diakoniatyö ja Kumppanuuskeskus Luotsi ry järjestävät tulevan syyskauden aikana neljä yhteisöruokailua Tornion Järjestötalossa. Ruokailupäivät ovat 1. syyskuuta, 6. lokakuuta, 10. marraskuuta ja 1. joulukuuta.

Yhteisöruokailussa tarjotaan tavallista kotiruokaa. Samalla on mahdollisuus tavata tuttavia, lukea päivän lehti, lainata lukemista, käydä keskustelemassa seurakunnan työntekijöiden kanssa ja saada opastusta arkeen myös erilaisten etuuksien hakemisessa. Yhteisöruokailuille on asetettu mahdollisimman matala kynnys. Ruokailun hinta on yksi euro aikuiselta ja 0,50 euroa lapsilta. Liput ruokailua varten on jaossa ruokailua edeltävänä torstaina Tornion Järjestötalolta. Yhteisöruokailut toteutetaan vapaaehtoistyönä, joten talkootyöhön voi ilmoittautua mukaan seurakunnan diakoniatyön kautta ja Tornion Järjestötalon infopisteessä.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös