Kärsimysajan säveldraama Luukaspassio - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Kärsimysajan säveldraama Luukaspassio

Alatornion kirkossa kärsimysajan säveldraama Luukaspassio Palmusunnuntaina 25.3. klo 19.00, josta alkaa hiljainen viikko, jolloin hiljennymme muistamaan Jeesuksen kärsimystietä Getsemanesta Golgatalle.

Kärsimysajan säveldraama Luukaspassio

Alatornion kirkon alttaritaulu kertoo Golgatan tapahtumista.

Pertti Hurtig, kanttori

Kirkkovuodessamme palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko, jolloin hiljennymme, vuodesta toiseen, muistamaan Jeesuksen kärsimystietä Getsemanesta Golgatalle.

Kirkkovuoden vuosittain toistuvat tapahtumat ovat meille kristityille muistuttamassa elämämme tärkeimmistä asioista; Jeesuksen syntymästä, elämästä, Hänen kärsimystiestään ja ristinkuolemasta meidän pelastuksemme tähden.

Jeesuksen kärsimystietä kuvaamaan on sävelletty ja laadittu useita passioita; mm. J.S. Bachin Matteus-passio, joka on maailmanlaajuisesti eniten esitetty passio. Bach on säveltänyt myös Johannes-passion ja mm. näitä teoksia esitetään toistuvasti vuosittain ympäri kristityn maailman.

Tornion seurakunnassa on muodostunut jo perinteeksi Palmusunnuntai-iltana Alatornion kirkossa, Alatornion kirkkokuoron, solistien ja seurakunnan yhdessä toteuttama Luukaspassio eli Jeesuksen kärsimystie evankelista Luukkaan mukaan.

Teoksen on säveltänyt Seppo Pänkäläinen. Pänkäläisen Luukaspassio on hyvin puhutteleva ja koskettava; sanat ja sävelet tukevat toisiaan ja suomenkielellä laulettuna sanoma välittyy vahvana ja todellisena. Bachin säveltämiin passioihin eroavaisuuksia on paljonkin, mm. se, että seurakunta saa osallistua siihen laulamalla kärsimysajan lauluja yhdessä kuoron kanssa.

Evankelistan eli kertojan osan laulaa sopraano Taina Hurtig. Jeesuksen osan laulaa baritoni Ismo Kangastie. Muissa soolo-osissa laulavat Hilkka Eronen,  Reijo Hiekkanen, Mauri Pyyny, Jaakko Rytisalo  ja  Kari Yliheikkilä. Urkurina on Katja Heroja. Passion johtaa Pertti Hurtig. Hän myös laulaa teokseen kuuluvan yksinlaulun Ristin luona.

Luukaspassion lisäksi Alatornion kirkkokuoro laulaa laulut Vapahtajan kuolema ja Katso sielu Golgataa. Ilta päättyy kaikkien yhdessä laulamaan virteen Käy yrttitarhasta polku.

Tilaisuus alkaa klo 19 ja kestää noin tunnin.

Vapaa pääsy   –   Tervetuloa mukaan!


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös