Huolto kätevästi saman katon alta – ”Yhdet parhaimmista huoltotiloista erityisesti kelkkahommiin” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Huolto kätevästi saman katon alta – ”Yhdet parhaimmista huoltotiloista erityisesti kelkkahommiin”

Keinänen tarjoaa asiakkailleen laadukkaan huollon niin moottorikelkoille kuin pyörille, veneille ja muille pienkoneille. Laadusta vastaa yrityksen huoltopäällikkö Ari Keinänen.

Keinäseltä saa varaosat kaikkiin sen myymiin ja edustamiin tuotteisiin. ”Huollamme ensisijaisesti myymämme tuotteet, mutta toki otamme vastaan muitakin merkkejä”, kertoo huoltopäällikkö Ari Keinänen.

Keinäseltä saa varaosat kaikkiin sen myymiin ja edustamiin tuotteisiin. ”Huollamme ensisijaisesti myymämme tuotteet, mutta toki otamme vastaan muitakin merkkejä”, kertoo huoltopäällikkö Ari Keinänen.

Värikkäät moottorikelkat ovat vieri vieren suuressa tilavassa hallissa. Neljä miestä ovat työn touhussa jokainen oman kelkkansa parissa. Huoltopäällikkönä toimiva Ari Keinänen asentaa iskunvaimenninta pöydälle kiinnitettyyn kelkkaan.

– Olen pienestä pitäen ajanut ja korjannut näitä. Välissä hyppään tuonne seinän toiselle puolelle myyntiin tuuraamaan, mutta on tämä siltikin enemmän minun hommaa. Tässä on haastetta. Kelkka on se lempikoje. Tulee niin paljon ajettua näillä vapaa-ajallakin, kommentoi Ari huoltotoimenpiteiden välistä.

Mies on yksi kolmesta veljeksestä, jotka ovat jatkaneet isänsä jalan jäljissä ja omistavat nyt Keinäsen liikeyrityksen. "Sen minkä myymme, sen myös huollamme" on yrityksen yksi päälupauksista, jonka eteen he ovat tehneet paljon töitä. Talvella Keinäsellä on huollettavana pääasiassa moottorikelkat ja lumilingot. Kesällä taas skootterit, polkupyörät, ruohonleikkurit ja veneet.

– Ensihuolto kannattaa teettää uusiin laitteisiin. Suurin osa tehtaiden myöntävistä takuistakin edellyttää, että koneita huolletaan asianmukaisissa liikkeissä. Meiltä saa niin normaalihuoltoja kuin kausi- ja määräaikaishuoltojakin. Teemme myös kolarikorjauksia ja harvoin meiltä jää haastavammatkaan remontit tekemättä, kertoo Ari.

Huollon tärkeys

Useat koneet ovat kovalla käytöllä. Tällöin ongelmia tuppaa tulemaan. Arin mukaan moottorikelkkojen huoltovälit ovat paljon pienemmät kuin esimerkiksi henkilöautopuolella.

– Jos laitteessa on havaittu jokin vika, pyrimme aluksi saamaan laitteen vianmääritykseen alkuviikosta ja viikonlopuksi ajoon. Jos asiakas tulee kauempaa, niin voimme sopia ajat tietylle päivälle. Mennään aina asiakkaan mukaan, huikkaa Ari.

Jos sesongit vaikuttavat Keinäsen myynnin puolella, näkyy se totisesti myös seinän toisella puolella huollossakin.

– Huollon puolella sesonki näkyy hyvin. Meillä kaksi miestä aloittaa tekemään syys-lokakuussa täysipäiväisesti kelkkaa. Monelle saattaa tuntua, että talvihan tulee vasta tammikuussa, mutta se on mielestäni parempi, että ehditään tekemään huollot ja tarvittavat fiksaukset rauhassa. Keväällä sitten taas on jono pelkkiä pyöriä, kun lumet sulavat, avaa Ari sesonkien luonnetta.

– Ja kelkat kannattaa tuoda huoltoon myös kauden päätyttyäkin. Näin menopeli on valmiina seuraavaankin kauteen. Esimerkiksi iskarihuollot kannattaa tehdä keväällä, jotta vanhat öljyt vaihdetaan uusiin. Se ei tee kelkalle hyvää, kun se seisoo kesän parkissa. Voimme myös asentaa samalla lisävarusteita, joista meillä on laaja valikoima.

Uudet tilat

Keinäsen liike on ollut nyt uudessa sijainnissa hieman yli vuoden. Kun veljekset suunnittelivat uutta rakennusta, oli Arille heti tärkeää saada laadukkaat huoltotilat.

– Meillä on yhdet parhaimmista huoltotiloista erityisesti kelkkahommiin. Tilat ovat olleet mainiot. Täällä riittää valoa ja tilaa meidän neljähenkiselle tiimillemme. Huoltohenkilökunnan nuoresta iästä huolimatta osaamista löytyy. Meiltä hoituu huolto kuin huolto, summaa Ari hymyillen.

Keinäsen uudet liiketilat ovat olleet käytössä vuoden verran. ”Huoltotilat ovat nyt mainiot: tilaa ja valoa riittää meidän neljähenkiselle huollon porukalle.”


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös