Farmimies painaa pitkää päivää: ”Meillä on hyvä meininki kentällä” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Farmimies painaa pitkää päivää: ”Meillä on hyvä meininki kentällä”

Aamupala, treenit, lounas, lepo, lämmittely, Napapiirin Pallokettujen 1-sarjapeli, välipala, lepo, lämmittely, Team Lakkapään Mestaruusliigapeli, ruoka, palautuminen ja nukkumaan - tältä näytti lentopalloilija Olli Saarenmaan ohjelma isänpäivänä.

– Minulla ei ole pelipäivänä mitään erityisiä henkisiä rutiineja. Ravinto varsinkin tuollaisina päivinä on tärkeää. Toinen lämmittely painoi hieman jaloissa ja liigapelin lopussa alkoivat kieltämättä energiat olla jo aika vähissä, Saarenmaa tunnustaa.

Tammikuussa 20 vuotta täyttävän lentopalloilijan polku alkoi F-pojissa forssalaisessa Koijärven Kunnossa. Juniorivuodet vievät nuorukaisen Salon Viestin kautta Sastamalaan ja siellä Vammalan Lentopallon riveihin.

– B- ja A-ikäluokat pelasin VaLePan junnuissa ja seuran 1-sarjajoukkueessa. Viime kaudella pääsin mukaan myös kahteen Mestaruusliigan otteluun, mutta en vielä kentälle. Oma paikka pukukopistakin löytyi helposti, vaikka vierellä oli kaiken kokeneita pelimiehiä, kuten Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula.

Asko Leskinen

Reilun 17 000 asukkaan Forssa tunnetaan mieluummin Kohon jääkiekkomailoista ja Pilvenmäen raviradasta kuin lentopallosta. Olli Saarenmaa pitää itseään ”toiseksi parhaana Koijärven Kunnon kasvattina”.

– Eiköhän se maajoukkueessa ja Raision Loimussa pelaava Samuli Kaislasalo ole kuitenkin kovin, vaikka ei se minulle Koijärven kesäbiitseissä pärjännyt, Saarenmaa lähettää terveisiä ensi sunnuntain vastustajalle.

VaLePa Sastamalan Mestarien liigaan pyrkinyt miljoonamiehistö tuntui Saarenmaasta viime keväänä liian kovalta joukkueelta, joten siirtyminen Rovaniemelle oli luonteva vaihtoehto. Samaan junaan hyppäsi myös kotikonnuilleen palannut Peetu Mäkinen.

– Sastamala on ihan täysin lentopallokaupunki. Siellä kaikki ovat joukkueen takana.

– Olihan se mukavaa, että täällä oli valmiiksi yksi tuttu kaveri joukkueessa.

Kysymykseen ”farmi- vai liigajoukkue”, Saarenmaa antaa pienen pohdinnan jälkeen kaksiosaisen vastauksen.

– Kyllä minä tässä kohtaa valitsen liigan. Treenit ovat siellä niin paljon kovempia ja kehittävät enemmän. Toisaalta on hyvä päästä välillä pelaamaan, jos peliaikaa liigassa ei irtoa.

Tällä hetkellä Saarenmaan rooli on hakkuri, mutta yleispelaajan hommiakin on välillä kokeiltu. Se vaatisi kuitenkin rutkasti töitä aloituksen vastaanoton parissa.

– Kaksi vuotta olen pelannut nyt hakkurina. Syksyllä kokeilin muutamissa treeneissä ”hihaa”, mutta jätin suosiolla ne hommat yleispelaajille. Vastaanottoa pitäisi harjoitella pitemmän aikaa, 194-senttinen Saarenmaa tietää.

Olli Saarenmaa on Team Lakkapään joukkueen nuorin pelaaja, jolla on varmasti parhaat vuodet vielä edessä. Nuorukainen heittää rovaniemeläisyleisölle haasteen saapua Lapin Urheiluopiston lehtereille.

– Meillä on hyvä meininki kentällä. Sarjassa ei ole yhtään joukkuetta, jota emme pystyisi voittamaan.

Team Lakkapää pelaa

Team Lakkapään kausi lentopallon Mestaruusliigassa jatkuu sunnuntaina 2. joulukuuta kello 17.00 kotiottelulla Raision Loimua vastaan. Liput peleihin voit ostaa kätevästi ennakkoon nettilippu.fi -palvelun kautta.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös