Kaupallinen yhteistyö

F1-veneilyn maailmanmestari ja Strömsö-nikkari mukana Tornion messuilla

Oletko joskus halunnut päästä F1-veneen kyytiin tai nähdä kun maailmanmestari kiihdyttää veneensä huippunopeuksiin silmiesi edessä? Tornion Nolia Springtime -messuilla se on mahdollista. Rauhallisemmasta menosta pitävät nauttivat Strömsöstä tutun Jim Björnin nikkarointivinkeistä.

F1-veneilyn maailmanmestari ja Strömsö-nikkari mukana Tornion messuilla

Sami Seliö on F1-veneilyn maailmanmestari. Messuille hän tuo kaksipaikkaisen F1-veneen, jolla on mahdollista päästä kokemaan vauhdin hurmaa.

Tällaista ei ole Torniossa ennen nähty: F1-veneilyn maailmanmestari Sami Seliö tuo Nolia Springtime -messuille kesäkuun alussa kaksipaikkaisen F1-veneen, jolla hän ajaa Torandan edustalla näytösajoja.

Hurjapäisimmät pääsevät itsekin kokemaan veneen kyydissä vuoristoradan veden päällä.

– Otamme vastaan varauksia kyydityksiin, Torandan myyntipäällikkö Merja Stenberg vahvistaa.

– Ajohan voi olla ikimuistoinen lahja, tai hieno tilaisuus esimerkiksi yritysvieraille. Vähän sellainen once in a lifetime -kokemus.

Kiihtyvyys, joka saa formula-autot kalpenemaan ja G-voimat, jotka vastaavat suihkulentokonetta tekevät F1-moottoriveneilystä yhden hurjimmista lajeista moottoriurheilun saralla. Seliö on kyydittänyt formulatähtiä Häkkisestä Hamiltoniin ja myös he ovat viihtyneet.

F1-veneessä on suihkulentokoneen voimat.

F1-veneessä on suihkulentokoneen voimat.

– Siinä saa tavallinen moottoriurheilufanikin pienen tuntuman siihen, minkälaista on ajaa F1-kisoissa. On hienoa päästä pohjoiseen tutustumaan messuihin ja mahdollisiin uusiin lajin faneihin, Seliö sanoo.

Torandassa on Seliön mukaan fantastiset olosuhteet paitsi alan messuille, myös kilpailuille. Hän vieraili Torniossa ensimmäistä kertaa viime vuonna.

– Olen kiertänyt tarkastamassa monenlaisia potentiaaleja kisapaikkoja ympäri maailmaa ja yllätyin todella positiivisesti Torandan puitteista. Toranda sopisi hyvin jopa F1-venekisan tapahtumapaikaksi tulevaisuudessa, Seliö hehkuttaa.

Nikkarointivinkkejä Strömsöstä

Toinen messujen vetonauloista kiinnostaa puolestaan kaikkia nikkaroinnista ja entisöinnistä kiinnostuneita. Heidän kannattaa varata paikka messulavan edestä, kun suositussa tv-ohjelma Strömsössä ihmeitä tekevä Jim Björni paljastaa parhaat vinkkinsä messuyleisölle.

Björni on ollut mukana tv-ohjelmassa yli kymmenen vuotta ja tullut tutuksi kaikkien käsityön harrastajien ja kotinikkareiden parissa.

Jim Björni antaa messuilla vinkkejä kotinikkarointiin.

Jim Björni antaa messuilla vinkkejä kotinikkarointiin.

Hänen omaa sydäntään lähinnä on vanhojen esineiden entisöinti. Nolia Springtime -messuilla Björni on luvannut kertoa suositun tv-sarjan teosta ja opastaa muun muassa vaihe vaiheelta miten loihtia vanhasta ikkunasta kuin uusi.

– Uusissa ikkunoissa ei käytetä samaa puuta kuin vanhoissa ja juuri siksi vanhojen säilyttäminen ja entisöinti voi usein olla hyvinkin kannattavaa. Jos ei muusta syystä, niin ainakin talon tunnelman säilyttämisen kannalta, Björni vinkkaa.

Messut järjestetään Tornion Torandassa 9.-11. kesäkuuta.

Lisätietoa messuista www.noliaspringtime.fi

Näyttelyosasto- sekä F1-veneajeluvaraukset ja -tiedustelut numerosta 050 374 2550.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös