Disturb Scandinavia seisoo tukevasti Meri-Lapissa - ”Yhteistyö Disturbin kanssa on tuntunut alusta asti omalta jutulta” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Disturb Scandinavia seisoo tukevasti Meri-Lapissa - ”Yhteistyö Disturbin kanssa on tuntunut alusta asti omalta jutulta”

Pohjoisuus näyttäytyy suuresti vaateyhtiö Disturb Scandinavian toiminnassa: niin yrityksen sijainnissa, mutta myös yhteistyökumppaneista lähtien.

Rosanna Kulju Kukkolankoskella viime kesänä. Haaparannalta kotoisin oleva Kulju on toiminut muuan muassa yrityksen kuvausmallina verkkokaupan tuotteille, ollut valitsemassa uusia tuotteita kampanjoihinsa ja luonut sosiaaliseen mediaan postauksia näistä. Naisella on lähes 50 000 seuraajaa Instagramissa.  ”Olen tehnyt eniten yhteistyötä Rock Code -merkin kanssa, mikä on äärettömän laadukas sporttimerkki. Minulle on tärkeää, että voin seistä kaikkien mainostamieni tuotteiden takana.” (kuvaaja: Nina Susi)

Rosanna Kulju Kukkolankoskella viime kesänä. Haaparannalta kotoisin oleva Kulju on toiminut muuan muassa yrityksen kuvausmallina verkkokaupan tuotteille, ollut valitsemassa uusia tuotteita kampanjoihinsa ja luonut sosiaaliseen mediaan postauksia näistä. Naisella on lähes 50 000 seuraajaa Instagramissa. ”Olen tehnyt eniten yhteistyötä Rock Code -merkin kanssa, mikä on äärettömän laadukas sporttimerkki. Minulle on tärkeää, että voin seistä kaikkien mainostamieni tuotteiden takana.” (kuvaaja: Nina Susi)

Disturbin verkkokauppa toimii tällä hetkellä täysin maanlaajuisesti ja hyvää vauhtia myös kansainvälisesti. Satoja vaatetilauksia postitetaan eteenpäin keminmaalaisesta yli tuhannen neliön suuruisesta hallista päivittäin.

Asemapaikan lisäksi yritykselle on ollut tärkeää pitää jalat tukevasti merilappilaisessa maassa myös yhteistyötahojen osalta. Sisällöntuottaja Rosanna Kulju ja tunnetun suomalaisen metalliyhtyeen Sonata Arctican solisti Tony Kakko toimivat molemmat Disturbin yhteistyökumppaneina. Heidän juurensa ovat Meri-Lapista edustamansa yrityksen tavoin.

– Mielestäni on aivan mahtavaa, että firma, jolla on mahdollisuus olla teknisesti missä tahansa, valitsevat kotiseutunsa Keminmaan, ostavat hienon, ison kiinteistön ja vuokraavat viereisiä tiloja myös muille yrittäjille. Tämän kaltainen toiminta tuo buustia ja positiivista meininkiä kotikuntaamme, kommentoi Kakko, joka itsekin asuu Keminmaalla ja on yksi brändin pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista.

– Tämä on koti. En voisi kuvitella asuvani missään muualla kuin Lapissa. Se on tietynlainen ylpeyden aihe, kun saa asua kauniilla ja turvallisella seudulla perheen ja suvun ympäröimänä. Maailmallakin on tullut kierrettyä, niin osaa arvostaa tätä aluetta aivan toisella tapaa, toteaa Kakko.

Myös Helsingissä asuva sisällöntuottaja ja Miss Helsinki -kilpailun vetäjä Kulju näkee hienona asiana, että Disturbin kaltainen suuri yritys on pysynyt kotiseudullaan pohjoisessa. Kulju itsekin on kotoisin Haaparannalta, joten pohjoinen on naiselle lähellä sydäntä.

– Tutustuin Disturbiin noin vuosi sitten ja sen jälkeen olen aloittanut tekemään suhteellisen tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan. Disturb on tuntunut alusta asti omalta jutulta. Tykästyin Tiinaan ja koko jengiin. Se on kuin toinen perhe. Se ehkä onkin yksi syistä, miksi olemme tehneet näin pitkän yhteistyön, miettii Kulju hymyillen.

Miksi pitäisi lähteä etelään?

Viime vuonna Disturbin yrittäjä Tiina Skinnari palkittiin Lapin vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla. Palkintoperusteluissa Lapin Yrittäjien johtoryhmä nosti esille sen, että Disturb Scandinavian yrittäjä on loistava esimerkki siitä, miten Lapista voidaan tehdä menestyksekkäästi valtakunnallista bisnestä.

¬– Disturbin saamat palkinnot ovat olleet täysin ansaittuja. Arvostus on erittäin korkealla tällaisia yrityksiä kohtaan, jotka pysyvät omalla paikkakunnallaan, vaikka voisivat lähteä kasvattamaan tuottoaan etelään, toteaa Kakko.

Myös Kulju komppaa: Miksi pitäisi lähteä väkisin etelään?

– Uskon vankasti, että se on yksi menestyksen salaisuus, että yritys on pysynyt Keminmaassa, jossa sen juuret ovat. Disturbilla on töissä ihmisiä, jotka välittävät yrityksestä ja brändistä. Se on kuin yhtä perhettä, joka puhaltaa yhteen hiileen, kertoo Kulju, joka käy usein moikkaamassa Disturbin väkeä, kun on käymässä kotona perheensä luona Haaparannalla.

– Yrityksen meininki näyttää erittäin hyvältä. Mielelläänhän sitä tukee oman kylän porukkaa, summaa Kakko hymyillen.

Muusikko Tony Kakon yhteistyö Disturbin kanssa tiivistyi muutama vuosi takaperin. Aina, kun miehen bändillä Sonata Arcticalla tulee aihetta saada uutta vaatetta, kuten levynjulkaisun tai kiertueen vuoksi, on yhtyeellä suuntana Disturb. ”Pääsimme käymään myös Raskasta Joulua -porukan kanssa Disturbilla, kun keikkailimme Kemissä. Katsottiin keikkavaatteet kuntoon jätkille.”


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös