Centtilän kautta kesäpihan laittoon – ”Taimet ja talomaalit samalta ostosreissulta” - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Centtilän kautta kesäpihan laittoon – ”Taimet ja talomaalit samalta ostosreissulta”

Keminmaan Centtilän puutarhamyymälästä löydät ajankohtaiset tuotteet ja tarvikkeet sekä pihalle että puutarhaan läpi kesäkauden.

Lokakuulle asti palveleva Centtilän puutarhamyymälä avattiin 26.4. ”Ajankohtaisia tuotteita saapuu läpi sesongin”, Centtilän myymäläpäällikkö Tapio Vuokila kertoo.

Lokakuulle asti palveleva Centtilän puutarhamyymälä avattiin 26.4. ”Ajankohtaisia tuotteita saapuu läpi sesongin”, Centtilän myymäläpäällikkö Tapio Vuokila kertoo.

Tässä vaiheessa vuotta kotipuutarhurit kuopsuttavat maata ja katselevat pihaansa sillä silmällä. On aika istuttaa, uusia puutarhakalusteita ja paikkailla piha-aitoja. Haravoinnin ohessa grilli otetaan esiin ja nautitaan ensimmäisistä ulkoruokailuista.

Varma keväänmerkki on myös Centtilän puutarhamyymälän aukeaminen. Ensihankinta on usein uusi rengas kottikärryihin.

Centtilän kesäkukkavalikoimassa on vara mistä valita. Kesäkukkasesonki kestää aina juhannukselle asti, jonka jälkeen on aika kääntää katseet monivuotisiin kasveihin. ”Sekä amppelina että istutettavana versiona löytyvää näyttävää hortensiaa saa useissa eri väreissä.”

– Umpikuminen kestää varmasti seuraavaankin kauteen, myymäläpäällikkö Tapio Vuokila suosittelee.

Huolellisella lannoituksella ja kitkennällä taataan kasveille parhaat kasvuolosuhteet.

– Hallaharsoillekin voi olla käyttöä vielä tässä vaiheessa, Vuokila muistuttaa.

Suurin osa kukista saapuu Centtilään suoratoimituksena kotimaisilta puutarhoilta, mikä takaa tuoreuden. Kauden alussa suosittuja ovat erityisesti pikkupakkasta kestävät orvokit.

Kesäkukkasesonki kestää juhannuksen tienoille, mutta pian myyntiin tulevat myös monivuotiset kukat, puut ja pensaat. Hyötykasvien suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Pihan, puutarhan ja parvekkeen ilmettä saa yksilölliseksi erilaisin ruukuin, kalustein ja koriste-esinein.

– Chilit, paprikat ja tomaatit ovat erityisen trendikkäitä, ja kasvusäkit valmiine lannoitteineen näppäriä niiden viljelyyn. Lisäosana saatava kasteluallas hoitaa kasvusäkkien kastelun automaattisesti jopa parin viikon ajan, kertoo Biolanin edustaja Pentti Piirainen.

Ruuveista rakennuksiin

Pihalle ja puutarhaan tunnelmaa luodaan myös kalusteilla ja koristeilla. Tuoteryhmät ovat vakioita, mutta mallistoja uusitaan vuosittain.

– Ulkokalusteita löytyy niin pienille parvekkeille kuin isommillekin pihoille. Materiaaleista polyrottinki ja valurauta ovat kestosuosikkeja siinä missä köysisidottujen puutuolien menekki kasvaa jatkuvasti, Vuokila esittelee.

Kesäkeittiön silmäteriä, grillejä, Centtilästä löytyy moneen lähtöön kertakäyttöisistä isoihin, jopa 6+1-polttimisiin hybridi- ja kivisiin pihagrilleihin. Suositeltavat säilytyspeitteet, hoito- ja huoltoaineet voi napata mukaan samalla ostosreissulla.

”Kasvusäkki on varma valinta myös aloittelevalle tai parvekepuutarhurille”, Biolanin edustaja Pentti Piirainen esittelee.

– Hybridit löivät läpi viime kesänä. Niitä voi käyttää valintansa mukaan joko kaasu- tai hiililämmityksellä, Vuokila kertoo ja lisää, että materiaaliltaan rosteri on helpoin pitää puhtaana.

Piharakentamiseen Centtilästä saa sekä aitatarvikkeita että pihakiviä jokaiseen makuun. Saman katon alta löytyvät niin rakenteluun tarvittavat pienimmät ruuvit kuin paljut, saunat ja muut piharakennukset.

– Osa rakennuksista on tilaustuotteita, jotka voidaan toimittaa suoraan asiakkaan kotiosoitteeseen.

Valikoimaa monenlaiseen ajanviettoon

Kun piha ja puutarha on saatu kuntoon, on mukava ottaa esille pihapelit perinteisestä petanquesta hittilaji frisbeegolfiin.

– Trampoliinit ja isot jalkapallomaalit ovat suosittuja erityisesti lapsiperheissä, Vuokila esittelee.

Hyönteisetkään eivät häiritse, kun niiden häätöön hankkii tepsivät välineet iholle ja vaatteisiin suihkutettavista hyttysmyrkyistä moskiittomagneetteihin. Pölytykseen osallistuville hyötyhyönteisille on tarjolla hyönteishotelleja.

Piharakennukset myydään Centtilässä kokonaisina paketteina, eli mitään lisäosia ei tarvitse ostaa erikseen. ”Saunatkin saa kiukaineen päivineen”, Vuokila muistuttaa.

Valikoiman laajuudesta ei siis jää epäselvyyttä. Mitä Centtilästä ei pihalle ja puutarhaan löydy, sitä tuskin tarvitsee.

– Puutarhapuolen asiantunteva henkilökuntamme palvelee varsinaisen myymälämme aukioloaikojen mukaan. Siispä ostoksille ehtii hyvin niin aamuvarhaisella kuin vielä illalla töiden jälkeen, Vuokila muistuttaa.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös