Kaupallinen yhteistyö

Asiantuntevalla palvelulla toimivat sukset

Asiantuntevalla palvelulla toimivat sukset

Paras palaute Rovaniemen Intersportin rautaisille ammattilaisille on se, kun asiakas tulee myöhemmin sanomaan, että myitpä hyvät sukset.

Rovaniemen Intersport haluaa erottua kilpailijoistaan viimeisen päälle asiantuntevalla palvelulla. Siksi liikkeessä palvelee muiden muassa kaksi kilpahiihtäjää, joilla on yhteensä yli 40 hiihdon SM-mitalia.

– Osaava myyjä on aivan ehdoton oikean suksiparin valinnassa. Onhan jokainen suksipari oma yksilönsä, aivan kuin on asiakaskin, kauppias Mikko Koivukangas perustelee.

Palvelu on viety niin pitkälle, että kun asiakas tekee keväällä ennakkovarausta syksyksi, liikkeen myyjät käyvät omin käsin valikoimassa sukset maahantuojan varastosta. Näin asiakas saa taatusti sitä mitä tilaa – ja varmasti parhaat päältä.

Hyvä näppituntuma auttaa

Tero Similä jakaa töissä mielellään vuosien kilpauran aikana karttunutta tietotaitoaan eteenpäin.

– Olen touhunnut suksien parissa koko ikäni ja hiihdän edelleen kilpaa. Tiedän jo suksia puristellessa, miltä se tuntuu jalassa. Hyvä näppituntuma helpottaa oikeanlaisen suksen valintaa, Similä myöntää.

Tero Similä tietää, että suksen valitseminen on vaativaa hommaa. Asiakkaalle tulee turvallinen olo, kun hän voi luottaa myyjän ammattitaitoon.

Tero Similä tietää, että suksen valitseminen on vaativaa hommaa. Asiakkaalle tulee turvallinen olo, kun hän voi luottaa myyjän ammattitaitoon.

Paras lopputulos saadaan, kun myyjällä on mahdollisimman paljon tietoa asiakkaan mieltymyksistä ja hiihtotavoista. Similä kartoittaa kysymys kerrallaan sitä, mikä olisi paras suksi juuri tälle asiakkaalle.

– Tähtään siihen, että asiakas lähtee liikkeestä tyytyväisenä ja tulee takaisinkin. Kun on kerran saanut hyvät sukset tietyltä myyjältä, syntyy joskus pitkäaikainenkin luottamussuhde myyjän ja asiakkaan välille, Similä tietää.

Toinen Intersportin kilpahiihtäjistä on Mikko Koutaniemi. Hän myöntää aina olleensa kilpahiihtäjäksikin poikkeuksellisen kiinnostunut välineistä.

Hiihto onkin Koutaniemen mukaan välineurheilua, hyvässä mielessä. Koutaniemelle parhaat sukset ovat sellaiset, jotka luistavat vähän kaverin suksia paremmin. Voideltavilla suksilla päästään aina parhaaseen lopputulokseen, mutta uusien karvapohjasuksien eli skinien helppous viehättää häntä niin paljon, että hän on kelpuuttanut skinit myös oman suksivalikoimaansa.

– Skinit eivät tietysti ihan vedä vertoja täydellisesti voidelluille hyville suksille, mutta olen todennut ne riittävän hyviksi perushiihtoreissuille. Niiden ehdoton valtti on helppous. Ei tarvitse stressata pitovoitelusta, sen kuin vetää sukset jalkaan ja lähtee hiihtelemään, Koutaniemi kehuu.

Aina vähän parempaa

Jore Hietanen puolestaan on nähnyt 20 vuoden myyntiuransa aikana suksien kehityksen ja hiihtotyylien muutoksen. Nyt hänestä näyttää siltä, että luisteluinnostus on laantumassa ja vanha kunnon perinteinen nousemassa.

Pitkän kokemuksen ansiosta Hietanen näkee melkein päällepäin, minkälaista suksea kullekin asiakkaalle lähdetään etsimään. Hän kannustaa asiakkaita kokeilemaan aina vähän parempaa suksea, kuin mihin hän on ennen tottunut. Näin perinteisestäkin pääsee nauttimaan aivan uudella tasolla.

– Kun kerran pääsee kunnon suksilla hiihtämään niin siitä ei enää halua takaisin, Hietanen vakuuttaa.

 


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös