Kaupallinen yhteistyö

Asiakaslupaus täyttyy – Levin maailmancup tullaan järjestämään tulevaisuudessakin säässä kuin säässä

TV:ssä 180 miljoonaa silmäparia keräävä Levin maailmancup on pian taas täällä. Alueelle odotetaan 15 000 ihmistä kannustamaan lempilaskijoitaan Lapin talvimaisemiin 11.-12. marraskuuta. Tänä vuonna uutuutena on, että lumi on säilötty jo viime talvelta kisarinnettä varten. Kisat siis järjestetään, satoi tai paistoi.

Teemu Moisio
Asiakaslupaus täyttyy – Levin maailmancup tullaan järjestämään tulevaisuudessakin säässä kuin säässä

Jututimme hiljattain aloittanutta kisatapahtumajärjestäjää Otto Lintusta maailmancupin uudistuneesta ohjelmistosta. Lintunen on ollut pestissään kolme kuukautta ja hyppäsikin mukaan projektiin kesken kisojen valmistelun.

– Vauhdikkaasti ovat työt lähteneet käyntiin ja täyttä vauhtia rakennetaan kisoja tällä hetkellä. Tapahtuma järjestetään tiiviissä yhteistyössä Ski Sport Finlandin kanssa, Lintunen kommentoi Leviltä käsin.

Paljon uutta on luvassa vuoden 2017 kisoihin. Levin Talvikauden avajaiset pidetään kisaviikonloppuna verraten aikaisempiin vuosiin, jolloin avajaisia juhlittiin viikkoa aikaisemmin.

– Tämän ratkaisun tarkoituksena on startata koko Levin talvikausi tästä yhdestä kokonaisuudesta ja luoda entistä enemmän sisältöjä asiakkaille, Lintunen kertoo.

Suksee-seminaari tuo alansa huippuosaajat saman katon alle

Tänä vuonna yrityspäättäjille on pyritty luomaan lisäohjelmaa ja herätetty henkiin Levi Suksee -yritysseminaari maailmancupin alle. Teemana toimii vastuullisuus ja puhujakaarti on tasokasta väkeä – Islannista asti.

Puhujina ovat muun muassa Ragnheiður Elín Árnadóttir, aiheena Islannin matkailun kestävä kehitys, Stora Enson Elina Seppälä, Human Rights Watchin Wenzel Michalski, Pihlajalinnan Aarne Aktan, valtakunnansovittelija Minna Helle, Mandatum Lifen Tarja Tyni sekä moni muu alansa huippuosaaja.

Lintusen mukaan vastuullisuus ja hyvä yrityskansalaisuus on välttämätön edellytys menestykselle liiketoiminnassa. Sukseen tavoitteena on käydä kaupallisen näkökulman kautta läpi, miten yritykset voivat toimia vastuullisesti ja mitä kaikkea se käsittää.

– Yrityspäättäjillä on mahdollisuus tulla verkostoitumaan, kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja oppimaan uutta kehittääkseen liiketoimintaansa. Seminaarin jälkeen on mahdollista jäädä viettämään laadukas viikonloppu kisojen parissa ja näin saaden laajemman kokonaiskokemuksen tapahtumasta.

Teemu Moisio

Lappilainen lähiruokateema uudistuneessa Vip-menussa

Kun Vip-tiloihin astuu sisään, on tavoitteena luoda elämys kävijälle. Visuaalisuuteen on panostettu tänä vuonna entistä enemmän. Maailmancup tarjoaa kaksi eritasoista Vip-pakettia kävijöilleen – Tokka- ja Parttio-paketin. Jälkimmäisen paketin ostaneet pääsevät nauttimaan vielä Tokkaa yksilöllisemmästä palvelusta kuten muun muassa Tanja Poutiaisen emännöinnistä. Molemmissa paketeissa pääsee kokemaan jännittävimmät kisojen hetket aitiopaikoilta.

– Viime vuoteen verraten, olemme kehittäneet Vip-ravintolapalveluitamme. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Vip-ravintolassa on mahdollista nauttia herkullisesta ruoasta ja hyvistä juomapalveluista samalla kisoja seuraten, Lintunen kertoo.

Kisajärjestäjät ovat panostaneet tänä vuonna ennen kaikkea laatuun ja tämä näkyy vahvasti myös ruokatarjoilussa.

­ – Tuomme entistä vahvemmin lähiruokateemaa, lappilaiset piirteet huomioiden, Lintunen kertoo.

Vip-ruokien kaikki raaka-aineet ovat lähi-alueen pientoimittajilta ja ruoka valmistetaan käsin alusta loppuun saakka. Tavoitteena on tuoda ruoan kautta Lapin erityispiirteitä esille ja tuoda uniikkia lappilaista eksotiikkaa Vip-kokemukseen.

Levin maailmancup on osana myös Suomi 100 -ohjelmaa juhlistaen satavuotista Suomea. Käytännössä tämä näkyy juuri tarjoiltavassa suomalaisessa laaturuoassa.

– Tullaan hyödyntämään sitä mitä meidän upea ympäristö tarjoaa, Lintunen kertoo.

Levin maailmancup uudistaa itseään ja uskaltaa kokeilla – myös tulevaisuudessakin

Tänä vuonna kisapaikalla ja eturinteen alueella järjestetään paljon erilaista ohjelmaa – sekä perheen pienemmille, että aikuisemmalle seurueelle.

Esimerkiksi eturinteiden alla hiihdetään lauantaina työpäivän mittainen hiihtokilpailu, jossa Teemu Virtanen haastaa muita alan huippuja. Tämä lahtelainen hiihtäjä pääsi Guinnessin maailmanennätyskirjaan hiihtämällä pisimmän matkan vuorokaudessa (433,459km).

Ohjelmistosta löytyy myös monipuolisesti lappiteemaista ohjelmaa kahden eri tapahtumatorin voimin, Kids Race sekä tunnettujen suomalaisartistien kuten Jenni Vartiaisen ja Egotripin keikkaa.

Suurimpana uutuutena kuitenkin on varmasti se, että kisat pystytään takaamaan pelkällä säilölumella.

– Nykypäivänä näistä alkutalvista ei aina tiedä onko lämmintä vai kylmää ja miten lumetukset onnistuvat. Tämän vuoksi ollaan haluttu varmistaa, että kisat järjestyvät säistä riippumatta. Projekti on onnistunut oikein hyvin ja lumi on hyvin säilynyt, mikä helpottaa ja antaa asiakaslupaukselle paljon, Lintunen kertoo hymyssä suin.

– Kisat on ja tulee.


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös