Ammattiopisto Lappia valmentaa tämän päivän johtajia - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Ammattiopisto Lappia valmentaa tämän päivän johtajia

Miten pysyä ajan tasalla työelämän ja johtajuuden murroksessa? Vastauksen tarjoaa Ammattiopisto Lappia ja JET -koulutus, joka valmentaa johtajia ja esimiehiä kohti entistä jouhevampaa johtajuutta.

LähiTapiola Lapin liiketoiminnanjohtaja Heli Kallio on tyytyväinen JET -koulutuksen kulkuun. ”Lähipäivät etenevät hyvällä rytmillä ja meillä käy erinomaisia puhujia. Koulutus valmistaa opiskelijoita työelämään.”

LähiTapiola Lapin liiketoiminnanjohtaja Heli Kallio on tyytyväinen JET -koulutuksen kulkuun. ”Lähipäivät etenevät hyvällä rytmillä ja meillä käy erinomaisia puhujia. Koulutus valmistaa opiskelijoita työelämään.”

– Työelämä ja sen myötä myös johtajuus on muuttunut todella paljon viimeisten vuosikymmenten aikana. Siksi myös johtajien ja esimiesten täytyy olla valmiita kehittämään toimintaansa ja johtamisosaamistaan, Ammattiopisto Lappian johtamiskoulutusten osaamisalavastaava Maarit Pulkkinen aloittaa.

Työelämän muuttuvia tarpeita ennakoidaan myös Lappiassa: koulutusvalikoimasta löytyy valtakunnallinen johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, JET. Laajan vastuualueen organisaation johtamisessa omaaville johtajille ja yritysjohtajille suunnattu koulutus pyrkii vastaamaan tämän päivän johtajuuden haasteisiin vahvan asiantuntijaverkoston voimin.

– Rakennamme koulutussisältöjä organisaatioiden tarpeet huomioiden ja toteutamme koulutusta asiakaslähtöisesti. Tarjoamme koulutusta siellä, missä tarvetta on. Palautteen mukaan koulutuksesta on ollut apua ja hyötyä sekä opiskelijoille että heidän työyhteisöilleen, Pulkkinen kertoo.

LähiTapiola Lapin korvausjohtaja Janne Koskela aloitti JET-opinnot kiinnostuksen ja tarpeen sanelemana. ”Lappia valikoitui siksi, että samalle kurssille osallistui neljä henkilöä samalta työnantajalta”, hän perusteli.

Kohti parempaa johtajuutta

Viime syksynä yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin johtajista ja esimiehistä koostuva, 17-jäseninen koulutusryhmä aloitti JET -opinnot Torniossa. Halu kehittää oman organisaation toimintaa ja verkostoitua muiden johtajien kanssa hioi ryhmän nopeasti yhteen.

– Meillä on monipuolinen opintoryhmä mikä tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja antoisiin keskusteluihin. Olen saanut perspektiiviä oman yritykseni tilanteeseen ja kykyihini johtajana, LähiTapiola Lapin liiketoiminnanjohtaja Heli Kallio toteaa.

Kallio tietää, ettei johtaja ole koskaan valmis. Omaa osaamista täytyy kehittää positiosta riippumatta. Sen Lappia mahdollistaa.

– Lappia oli hyvä ja helppo vaihtoehto. Lähipäivät järjestetään Torniossa, joten pystyin yhdistämään perhe-elämän, työn ja opiskelun. Tämän jälkeen työt jatkuvat toivottavasti parempana johtajana, hän naurahtaa.

Samoin ajattelee LähiTapiola Lapin korvausjohtajana toimiva Janne Koskela, joka Kallion tavoin suorittaa JET-koulutuksen oppisopimuskoulutuksena.

– Olemme päässeet aiheissa pintaa syvemmälle ja opettajat ovat alan ammattilaisia. On ollut kiinnostavaa tutustua myös muihin opiskelijoihin ja heidän toimintakulttuureihinsa. Uskon, että pystyn soveltamaan koulutuksesta saatuja oppeja arjessa. Koulutus kyllä maksaa itsensä takaisin korkojen kera, hän uskoo.

Lue lisää: www.lappia.fi


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös