Alex Ylinärä vihittiin papiksi - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Alex Ylinärä vihittiin papiksi

Piispa Samuel Salmi toimitti toimitti pappisvihkimyksen Oulun tuomiokirkossa 29.10. Pappisvihkimys- eli ordinaatiomessussa oli seitsemän teologian maisteria. Heistä yksi oli torniolainen Alex Ylinärä. Hän toimii Raumon koululla uskonnonopettajana ja sen ohella hän vihkimyksensä myötä tekee sijaisena papin töitä Tornion seurakunnassa.

Alex Ylinärä vihittiin papiksi

Alexin tie papiksi on selkiytynyt hänen opintojensa aikana. Seuraavassa hän kertoo tuntemuksiaan ja odotuksiaan papin työstä:

”Lähdin lukemaan teologiaa tavoitteenani uskonnonopettajan ammatti. Kirkko on ollut minulle aina rakas ja tärkeä. Niinpä istuessani eräässä jumalanpalveluksessa, joka tuntui etäiseltä ja ankealta, päätin sisällyttää opintoihini myös kirkolliset opinnot. Jos vain voisin jotenkin palvella Kristuksen kirkkoa, tekisin sen.

Tekemäni päätös tuntui luontevalta, että olen saanut varttua kirkon ja seurakunnan helmassa. Lisäksi olen lähes joka kesä opintojeni aloittamisen jälkeen ollut kesäteologina, joten kirkollinen elämä on tullut tutuksi myös toimijan näkökulmasta.

Papin työ on monipuolista ihmisten parissa tehtävää työtä. On hienoa, että saa olla niin monien ihmisten kanssa tekemisissä. Ihmiset voivat vaihdella iältään, sukupuoleltaan, ammatiltaan ja elämäntilanteeltaan. Kaikilla meillä on kuitenkin jakamaton Kristus, jonka yhteyteen meidän kaikkien on hyvä tulla. Papin työssä eniten odotankin siis ihmisiä.

Olen uuden vaiheen äärellä. Uuteen liittyy jännitystäkin. Isoimpia kysymyksiäni ovat liittyvät lähinnä käytännöllisiä ja omaan rooliin liittyviä. Uskon kuitenkin, että Kristuksen palvelussa tarvitaan erilaisia tekijöitä. Lisäksi haluan uskoa omaan kutsumukseeni ja siihen, että se kantaa.

Olen varttunut rakkaan Tornion seurakunnan helmassa. Äitini on ollut diakonissana seurakunnassa yli 35 vuotta ja sitä myöten olen kulkenut seurakunnan eri toimintamuodoissa mukana. Rippikoulun jälkeen meille muodostui ystävieni kanssa raamattupiiriporukka, joka Juhani Holman ohjauksessa liitti entistä enemmän seurakuntaan. Opiskelu vei toiselle paikkakunnalle, mutta nyt olen saanut palata Tornion seurakunnan pariin kenties mahdollisesti kokonaan uudessa roolissa. Kiitollinen olen Tornion seurakunnalle siitä, että sain siltä vokaation, joka mahdollistaa kutsumukseni todeksi elämisen.

Kirkko on muotoutunut minulle rakkaaksi. Sanoma ylösnousseesta Kristuksesta ja lähimmäisen rakkaudesta ovat aina ajankohtaisia, eivätkä koskaan mene pois muodista. Molempia tarvitaan aina, muuttuipa maailma mihin suuntaan tahansa.

Vaikka olenkin tottunut kirkolliseen liturgiaan jo pienestä pitäen, yllätti ordinaatiomessu minut juhlallisuudellaan. Olen syvästi kiitollinen, että sain olla osallisena siitä. Oli liikuttavaa, kun piispa asetti stolan Kristuksen ikeen merkiksi harteilleni ja lisäksi ylleni puettiin historiallinen 1700-luvulta oleva messukasukka. Kuinka monen Herran palvelijan harteilla se minua ennen onkaan levännyt! Juhla piispantalossa oli miellyttävän lämminhenkinen, mutta kuitenkin juhlava. Olin etuoikeutettu saadessani olla osa sitä.

Lähetän terveiseni seurakuntalaisille: olen teitä varten.”


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös