Aleksandr Kokko on takaisin - Takareisivammasta toipunut maalikuningas valmis johtamaan RoPS mitaleille - Lapin Kansa

Kaupallinen yhteistyö

Aleksandr Kokko on takaisin - Takareisivammasta toipunut maalikuningas valmis johtamaan RoPS mitaleille

Veikkausliigaa on jäljellä enää viimeiset ratkaisevat kuusi kierrosta. Rovaniemen Palloseura jatkaa sarjassa toisena tiukasti kiinni mitaleissa ja etäisenä haaveena jopa mestaruus. Kuluneella viikolla RoPS sai lisää hyviä uutisia. Maalikuningas Aleksandr Kokko on toipunut pelikuntoon.

Aleksandr Kokko on palannut takaisin - toistamiseen. Veikkausliigan ja nousukaudella myös Ykkösen maalipörssin voittanut Kokko on tällä vuosikymmenellä ylivoimaisesti seuratuin RoPS-pelaaja.

Kesäkuun lopulla Kokon paluusta Rovaniemelle uutisoitiin näyttävästi. RoPS käynnisti tukikampanjan, ja kannattajat olivat riemuissaan.

Hyvin pian urheilu näytti myös nurjemman puolensa. Vain vajaa pari viikkoa paluunsa jälkeen, vierasottelussa SJK:ta vastaan, Kokon jalka venyi kamppailutilanteessa yli. Seurauksena oli lihasrepeämä takareidessä ja pitkä tauko peleistä - yli yhdeksän viikkoa.

– En ole varmaan koskaan ollut noin pitkään pois RoPS-paidasta, Kokko pyörittelee päätään.

– Nyt olen kuitenkin takaisin, ja kauden kovimmat matsit ovat vielä edessä. Se olisi omalla kohdalla jo puoli voittoa, jos pääsisin niissä mukaan kokoonpanoon.

Kokko viittaa toiveellaan RoPS:n tämän hetken pelaajatilanteeseen. Kauden aikana joukkue kärsi lukuisista muistakin loukkaantumisista, mutta nyt syyskierrosten alkaessa on terveystilanne hyvä.

Joukkue myös vahvistui kesän aikana. Mukaan liittyivät hyökkääjä Vahid Hambo sekä keskikentän Erfan Zeneli ja Giorgi Gorozia. Kaikki kolme ovat avauskokoonpanon miehiä.

– Meillä on tällä hetkellä loistava tilanne, Kokko iloitsee.

– Jätkät ovat iskussa, kilpailu pelipaikoista on kova ja valmentaja Toni Koskelalla on valinnanvaraa. Tilanne näyttää todella hyvältä loppukautta ajatellen.

Syyskuun alussa Veikkausliigassa vietettiin noin kahden viikon maaottelutauko. Heti sen perään RoPS:n kausi jatkuu kolmella tuikitärkeällä ottelulla.

Ensimmäinen peli tauon jälkeen oli paikalliskamppailu PS Kemiä vastaan. Heti sen perään jaetaankin vielä isompia pisteitä. Maanantaina RoPS kohtaa sarjakolmosen Kuopion Palloseuran ja saman viikon perjantaina sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubin.

Erityisesti ottelu HJK:ta vastaan saa "Borrenkin" innostumaan.

– Meidän etäkannattajat tekee nämä kohtaamisista meille kuin kotimatseiksi, Kokko kiittelee. RoPS kannattajat ovat perinteisesti vallanneet Helsingin jalkapallostadionin suurin joukon.

– HJK-vierasottelut on kotipelien lisäksi niitä kauden odotetuimpia. Vastassa on kaikkien tuntema iso paha HJK. Meillä on tämän kauden joukkueessa useita Klubi-taustaisia pelaajia, ja heilläkin on taatusti ylimääräistä näyttämisen halua sekä latausta.

Rovaniemen Palloseuran kotiottelu Kuopion palloseuraa vastaan maanantaina 17.9. klo 18.30. Perjantain 21.9. vierasottelua HJK:ta vastaan seurataan suorana mm. RoPS Bingolta.

Rovaniemen Palloseuran loppukauden ottelut:

Ma 17.9.2018 klo 18:30 RoPS - KuPS

Pe 21.9.2018 klo 18:30 HJK - RoPS

Su 30.9.2018 klo 18:30 RoPS - SJK

La 6.10.2018 klo 16:00 TPS - RoPS

Su 21.10.2018 klo 14:30 VPS - RoPS

La 27.10.2018 klo 15:00 RoPS – Ilves


Kaupallinen yhteistyö

Lue myös