Jou­luet­kot avaa vii­kon­lop­pu­na Ro­va­nie­men jou­lu­kau­den

Joulunavaus kerää perinteisesti paljon yleisöä Joulupukin Pajakylään. Pajakylään pääsee Santa’s Expressin ja Linkkarin normaaleilla bussivuoroilla tai omalla autolla.
Joulunavaus kerää perinteisesti paljon yleisöä Joulupukin Pajakylään. Pajakylään pääsee Santa’s Expressin ja Linkkarin normaaleilla bussivuoroilla tai omalla autolla.

Rovaniemen keskikaupungin ja Joulupukin Pajakylän joulunavaukset ovat tänä vuonna samana viikonloppuna 9.–10. marraskuuta. Viikonloppu on nimetty jouluetkoiksi, sillä se sisältää muitakin tapahtumia.

Vilkas viikonloppu alkaa lauantaina 9. marraskuuta jouluparaatilla, joka starttaa kello 12 kaupungintalon pihalta siirtyen Rovakatua pitkin kohti Lordinaukiota. Paraatia johtaa Joulupukki.

Paraatin ja Lordinaukion osuuden jälkeen Joulupukki on tavattavissa kauppakeskuksissa kello 14 Sampokeskuksessa, kello 15 Rinteenkulmassa ja kello 16 Revontulessa.

Joulupukin elämysluola SantaPark juhlii kauden avajaisiaan lauantaina ja sunnuntaina. SantaParkin ovet avautuvat lauantaina kello 10. Lapsille on luvassa työpajoja ja askartelua, uutuuksina peliareenoita ja kulmakauppa.

Ysärin kuninkaalliset -kiertue saapuu Rovaniemen Lappi Areenalle lauantaina 9. marraskuuta. Kiertueella tunnelmaa nostattavat muun muassa retrotähdet Waldo’s People ja Movetron.

Perinteinen joulunavaus tapahtuu sunnuntaina 10. marraskuuta tuttuun tapaan Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla. Tapahtuma alkaa kello 16 konsertilla, joka vie kuulijat joulun ja talven tunnelmiin.

Joulunavaus huipentuu Joulupukin saapumiseen ja puheeseen. Ilta päättyy tanssimiseen tonttujen kanssa discobiisien tahdissa.

Joulunavausta voi seurata suorana lähetyksenä Visit Rovaniemen Facebook-sivun kautta.

Jouluparaati lähtee la 9.11. klo 12 kaupungintalon pihalta Lordinaukiolle. Joulunavaus su 10.11. klo 16 Joulupukin Pajakylässä. Vapaa pääsy.