PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Jesse Pul­ju­jär­vel­lä kolmen te­ho­pis­teen ilta Cal­ga­ryn kaa­dos­sa

Patrik Laine, Aleksandr Barkov ja Teuvo Teräväinen onnistuivat myös maalinteossa - Rangersin Kaapo Kakko loukkaantui.

Sunrise
Jesse Puljujärvi (oik.) juhlii voittoa Calgarystä joukkueen ykköstykin Connor McDavidin ja kumppaneiden kanssa.
Jesse Puljujärvi (oik.) juhlii voittoa Calgarystä joukkueen ykköstykin Connor McDavidin ja kumppaneiden kanssa.
Kuva: Oilers

Jesse Puljujärvi jatkoi tuloksekasta kauden avaustaan NHL-jäillä, kun Edmonton Oilers nujersi Calgary Flamesin 5–2. Puljujärvi laukoi yhden maalin ja syötti kaksi, ja on kauden kahdessa ensimmäisessä runkosarjapelissä koonnut nyt neljä tehopistettä.

Puljujärvi huhki Calgaryn maalin edustalla väellä ja voimalla, ja sai kaksiminuuttisenkin maalivahdin häirinnästä.

– Joo, yritän olla siellä. Itse asiassa en tiedä siitä jäähystä. Yritän olla siellä ja olla vahva...en tiedä, vaikea sanoa, mutta kosketin maalivahtia, enkä tiedä mitä säännöt sanovat, Puljujärvi selvensi Oilersin nettisivuilla.

Oilersin Connor McDavid laukoi uransa 11. hattutempun ja maalivahti Mike Smith torjui 43 laukausta. Puljujärveltä pyydettiin ottelun jälkeen asiantuntija-arviota siitä, onko McDavidin vai Leon Draisaitlin laukaus suoraan syötöstä parempi.

– Kenellä on parempi, Puljujärvi toisti ensi kysymyksen Draisaitlin odottaessa vieressä vastausta.

– Connorin. Ei, minusta Leonilla on yhä parempi, mutta Connor on tulossa. Se on tulossa, Puljujärvi naureskeli.

Patrik Laine ratkaisi Columbus Blue Jacketsille 2–1-jatkoaikavoiton Seattle Krakenista NHL-jääkiekkoliigassa. Laine sai nopeassa hyökkäyksessä syötön Zach Werenskilta ja upotti rannelaukauksen oikealta laidalta, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.16.

– Se tuntui mahtavalta. On aina kiva saada voittomaali jatkoajalla, mutta erityisesti nyt kun näin ensimmäisen kerran fanit täällä ja tein maalin, Laine sanoi NHL:n nettisivuilla.

Carolina Hurricanes kävi ryöstämässä pisteet Nashvillesta voittamalla Predatorsin. Carolinan 3–1-voittomaalin viimeisteli Sebastian Ahon syötöstä Teuvo Teräväinen, kun ottelua oli pelaamatta minuutti ja 12 sekuntia. Teräväinen teki maalinsa, kun Nashville haki tasoitusta ilman maalivahti Juuse Sarosta.

Suomalaisonnistumisen jälkeen Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg kavensi loppuluvuiksi 3–2. Saros torjui yhteensä 29 kertaa.

Carolinan muista suomalaisista Jesperi Kotkaniemi jäi pisteittä, mutta sai peliaikaa 12 minuuttia. Joukkueen suomalaismaalivahti Antti Raanta ei ollut torjuntavuorossa Nashvillessä.

Nashvillen hyökkääjät Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen jäivät ilman tehopisteitä.

Florida Panthers kaatoi New York Islandersin 5–1, ja Floridan kapteeni Aleksander Barkov teki joukkueensa viidennen maalin. Päätöserän onnistuminen oli Barkovin ensimmäinen maali tällä kaudella.

Floridan sankari oli kanadalaishyökkääjä Sam Bennett, joka teki kolme maalia. Floridan Anton Lundell jäi pisteittä, mutta uurasti kaukalossa 15 minuuttia. Sen sijaan Eetu Luostarinen sekä Olli Juolevi olivat katsomossa ja Markus Nutivaara loukkaantuneena.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov pelasi lähes 11 minuuttia ja kärsi yhden rangaistuksen.

New York Rangersin Kaapo Kakko loukkaantui jo Montrealia vastaan avauserässä ja sai ylävartalovamman ehdittyään pelata vain runsaat kuusi minuuttia. Rangers voitti ottelun 3–1.

Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant ei kertonut yksityiskohtia Kakon loukkaantumisesta, vaan sanoi, että suomalaishyökkääjän tilanteen arvioidaan joka päivä uudelleen.

– On vaikeaa menettää kärkipelaaja ottelun aikana, erityisesti Kaapon kaltainen kärkipelaaja. Mutta se on osa peliä, ja muut kaverit pistivät enemmän peliin ja saivat hiukan enemmän jääaikaa, Gallant sanoi New York Postin mukaan.

Montrealin suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät ottelussa pisteittä. Kauden alun kynnyksellä Montrealiin Winnipegistä siirtynyt puolustaja Sami Niku seurasi ottelun katsomon puolelta. Viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa pelannut Montreal on aloittanut kauden kolmella tappiolla.

Chicago Blackhawks jäi avauserässä tyystin Pittsburgh Penguinsin jalkoihin. Kun avauserää oli pelattu 11.25, Pittsburgh johti ottelua jo maalein 4–0. Se riitti Chicagoon tälle kaudelle siirtyneelle kokeneelle maalivahdille Marc-Andre Fleurylle ja kanadalainen teki tilaa Suomen Kevin Lankiselle. Vuoden 2019 maailmanmestarivahti pysäytti ottelussa lopulta 15 laukausta, mutta Pittsburgh voitti kamppailun silti maalein 5–2. Pittsburghin viimeisen maalin syötti Kasperi Kapanen.

Vancouver Canucks koki 1–3-tappion Detroit Red Wingsin vieraana. Juuri kauden kynnyksellä Vancouveriin siirtynyt suomalaishyökkääjä Juho Lammikko sai ottelussa peliaikaa vajaat seitsemän minuuttia. Lammikko blokkasi kaksi Detroitin pelaajien laukausta ja lisäksi hän oli kaukalossa alivoimalla 50 sekuntia tappamassa jäähyä.

NHL:

Florida–NY Islanders 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)

F: Aleksander Barkov 1+0.

Boston–Dallas 3–1 (1–0, 0–1, 2–0)

B: Erik Haula 0+1.

Toronto–Ottawa 3–1 (2–0, 0–1, 1–0)

Detroit–Vancouver 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Washington–Tampa Bay ja. 1–2 (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)

Pittsburgh–Chicago 5–2 (4–0, 1–1, 0–1)

P: Kasperi Kapanen 0+1, C: Kevin Lankinen 15/16 torjuntaa.

Columbus–Seattle ja. 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)

C: Patrik Laine 1+0.

Montreal–NY Rangers 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)

Nashville–Carolina 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)

N: Juuse Saros 29/31 torjuntaa, C: Teuvo Teräväinen 1+0, Sebastian Aho 0+1.

Colorado–St. Louis 3–5 (0–1, 1–2, 2–2)

C: Mikko Rantanen 0+1.

San Jose–Winnipeg 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)

Edmonton–Calgary 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)

E: Jesse Puljujärvi 1+2, C: Juuso Välimäki 0+1

Los Angeles–Minnesota 2–3 (0–0, 1–3, 1–0)