Chilin polte koukuttaa ja sietokyky kasvaa syömällä – muista isää tai pikkujouluporukkaa suklaisella chilifudgella

Voimakkaasti chilillä maustettu ruoka nostaa helposti hikihelmet otsalle. Syömistä ei silti malta lopettaa, sillä kipuaistimuksen tuottama endorfiini koukuttaa. Mistä polte johtuu ja miten chiliä tulisi käsitellä? Chilillä voit maustaa ruokia ja leivonnaisia halutessasi myös hillityn tyylikkäästi. Kokosimme viisi erilaista chilireseptiä klassisesta piri piri -kanasta suklaiseen chilifudgeen, josta saat kivan tuomisen esimerkiksi pikkujouluihin tai isäinpäivän kahvipöytään.

Chilin tulisuus täydentää fudgessa ihanasti suklaan ja kondensoidun maidon makeutta.

Chilin tulisuus täydentää fudgessa ihanasti suklaan ja kondensoidun maidon makeutta.

Nanna Rintala, teksti ja kuvat

Tomaatin ja paprikan sukulainen chili on levinnyt alun perin Meksikosta osaksi ruokakulttuuriamme. Chilillä maustettu ruoka viilentää kuumalla ja tuntuu ihanan lämpimältä kylmällä ilmalla. Sen eri lajikkeilla on tunnusomainen makunsa ja varsinkin poltteen vahvuus,…


Haluatko lukea koko jutun?

Tutustu maksutta Lapin Kansan digitilaukseen kahden viikon ajan. Saat lukuoikeuden kaikkiin maksullisiin ja tähtijuttuihin, sekä näköislehteen. Tilaus päättyy automaattisesti kokeilujakson jälkeen.


Lue myös