PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Har­ras­tus: Ro­va­nie­men kan­sa­lais­opis­tos­sa kuoroja joka lähtöön

Kadri Joametsin johtama Rovalan kuoro on yksi Rovaniemen kansalaisopiston kuoroista.
Kadri Joametsin johtama Rovalan kuoro on yksi Rovaniemen kansalaisopiston kuoroista.
Kuva: Rovaniemen kansalaisopisto

Rovaniemen kansalaisopisto juhlii tänä syksynä 100-vuotista taivaltaan, ja lähes koko toiminnan ajan kuorotoiminta ollut merkittävä osa kurssitarjontaa.

Nykyisin opistossa toimivat Rovalan kuoro, Seitakuoro, Naiskuoro Lapinruska, Lapin lauluveikot, Haavanlehdet, K-60 Popkuoro, Pop-viihdekuoro Svengi, Putaan kaiku, Saaren kuoro, Sinetän viihdekuoro ja Yläkemijoen laulajat.  Uudet laulajat ovat erittäin tervetulleita kaikkiin kuoroihin.

Harrastaa voi sekä keskusta-alueella että kylillä. Tietoa ilmoittautumisesta, kuorojen toiminnasta sekä kokoontumisajoista ja -paikoista löytyy Rovaniemen kansalaisopiston internet-sivuilta sekä painetusta opinto-ohjelmasta, joita löytyy muun muassa ostoskeskusten auloista.

Kuoroista löytyy varmastikin jokaiselle mieluisa ryhmä. Kaikkiin kuoroihin ei tarvitse ilmoittautua laulukokeen kautta, vaan avoin mieli ja reipas lauluinto riittävät. Nuotinlukutaito ei ole edellytys osallistumiselle, vaan kuorossa laulaminen kehittää laulamisen lisäksi myös muita musiikillisia taitoja.

Kuorolaululla on paljon tutkittuja vaikutuksia hyvinvointiin. Terveys kohenee, onnellisuus lisääntyy, kaveripiiri laajenee, itsetunto kohenee ja onnistumisen kokemukset tuovat iloa elämään. Kuorotoiminta sopii kaiken ikäisille laulamisesta kiinnostuneille.

Näin kansalaisopiston kuorolaiset kommentoivat harrastustaan:

”Yhteisöllistä toimintaa, missä voi haastaa itseään. Aina oppii uutta ja huomaa oman kehittymisen.”

”Halusin opetella laulamaan nuoteista.”

”Kohta 10 vuotta lauleltu ja mukavaa on ollut. Jos vielä toisen mokoman saisi olla."

”Käydään ulkomailla asti laulamassa festivaaleilla. Kuororeissut ovat aina kivoja.”

”Hauskaa porukkaa, saa nauraa.”

”Laulamisen riemua ja uuden oppimista. Kohokohdat ovat konsertit”

Lisätietoja kuoroista osoitteessa rovala.fi/rovaniemen-kansalaisopisto.

Mitä teillä voi harrastaa? Missä ja milloin? Miten pääsee mukaan? Miksi se on kivaa? Kenelle se sopii? Uusi Rovaniemi julkaisee juttuja Rovaniemen harrastusmahdollisuuksista. Kirjoita toiminnastanne enintään 1500 merkkiä ja liitä mukaan kuva. Lähetä teksti ja kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.