Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Har­ras­tus: Aikidon voi aloit­taa Ro­va­nie­mel­lä milloin vain

Aikido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta.
Aikido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta.

Aikido on kaiken ikäisille ja kokoisille aktiivisille ihmisille sopiva budolaji. Aikidon ajatus perustuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön, tasapainon horjuttamiseen ja pyöreään, spiraalinomaiseen liikkeeseen.

Aikidon varsinainen päämäärä ei kuitenkaan liity pelkästään itsepuolustukseen vaan itsensä voittamiseen. Lajin tarkoitus on ymmärtää väkivallan mielettömyys ja etsiä rauhallisia tapoja ratkaista ristiriitoja. Aikidon tarkoitus on suojella elämää, eikä vahingoittaa muita.

Aikido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä harrastuksen alkuvaiheessa edetään rauhallisesti ja luodaan vankka perusta myöhemmille haasteille. Monille aikidosta tulee elinikäinen harrastus, jopa elämäntapa. Aikidossa ei kilpailla.

Harjoittelun alkuun pääsee hyvin t-paidalla ja verkkareilla, mutta harjoittelun edetessä on hyvä hankkia itselleen harjoittelupuku.

Rovaniemen Aikido Ryu Koku Kan järjestää aikidotreenejä Kamppailukeskuksen tatamilla (Erkkilänkuja 4). Seurassa on sekä juniori-ikäisten (6–12 -vuotiaat) että nuorten ja aikuisten harjoituksia. Aikidoa voi kokeilla neljän viikon ajan maksutta.

Harrastamisen voi aloittaa seurassa koska vain: mukaan pääsee heti vaikka seuraaviin harjoituksiin.

Harjoitteluajat sekä muuta tietoa löytyy seuran sivuilta ryukokukan.fi/harjoittelu-training/. Lisätietoja saa sähköpostilla aikido@ryukokukan.fi.
Mitä teillä voi harrastaa? Missä ja milloin? Miten pääsee mukaan? Miksi se on kivaa? Kenelle se sopii? Uusi Rovaniemi julkaisee juttuja Rovaniemen harrastusmahdollisuuksista. Kirjoita toiminnastanne enintään 1500 merkkiä ja liitä mukaan kuva. Lähetä teksti ja kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi.