”Emme vas­tus­ta tuu­li­voi­maa, vaan tuu­li­voi­ma­loi­den si­joit­ta­mis­ta liian lähelle asu­tus­ta”

Torniossa ja Haaparannalla on kerätty Karhakkamaahan suunniteltujen tuulivoimaloiden vastustavien nimiä. Keräyskierros tehtiin suunnitellun Karhakkamaan tuulivoiman tuotantoalueen lähikylissä Torniossa ja Ylitorniolla ovelta ovelle. Ruotsin puolella nimilista oli allekirjoitettavana Nivagårdenissa.

– Lauantai-iltana teimme asukkaiden pyynnöstä myös sähköisen nimienkeruun, jotta kauempana asuvat mökkiläisetkin tai ne asukkaat, jotka eivät kierroksen aikana olleet kotona, voisivat allekirjoittaa, kertoo nimiä keräävä torniolainen Liisa Koivisto.

Suomen ja Ruotsin puolen edustajat Liisa Koivisto ja Birgit Niva toimittivat nimilistan ensimmäisen version Tornion kaupungin kirjaamoon maanantaina.

Koivisto kertoo, että nimilistan keruu organisoitiin nopealla aikataululla.

– Lähialueiden asukkaat pitää saada tietoiseksi hankkeesta ja halusimme toimittaa vetoomuksen valtuustolle mahdollisimman nopeasti, jotta he tietävät, että vastustusta on. Toivomme, että vetoomuksen myötä päättäjät huomioisivat myös molempien maiden asukkaiden, mökkiläisten sekä yrittäjien mielipiteet ja kokemukset nykyisistä tuulivoimaloista eivätkä olisi vain toiminnanharjoittajan antamien tietojen varassa. Emme vastusta tuulivoimaa, vaan tuulivoimaloiden sijoittamista liian lähelle asutusta sekä kansallismaiseman pilaamista.