PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Eeli Tol­va­nen jäi kai­paa­maan toista 30-mi­nuut­tis­ta

Seattle sai avausvoittonsa Nashvillen kustannuksella. Anton Lundell debytoi Floridassa.

Nashville/Helsinki
Nashvillen Eeli Tolvanen (keskellä) onnistui kerran maalinteossa.
Nashvillen Eeli Tolvanen (keskellä) onnistui kerran maalinteossa.
Kuva: Predators

Suomalaispelaajat esiintyivät tehokkaina perjantain vastaisen yön kierroksella jääkiekon NHL:ssä, mutta joukkueiden suorituksissa riittää parannettavaa. Eeli Tolvasen, Mikael Granlundin ja Juuse Saroksen edustama Nashville taipui sarjatulokas Seattlelle maalein 3–4, kun peli ei pysynyt kasassa koko ottelua.

– Meidän täytyy vain pysyä suunnitelmassamme. Pelasimme vain 30 minuuttia hyvää jääkiekkoa. Ei se riitä tässä liigassa. Tämä on kova sarja, ja kaikki joukkueet ovat todella hyviä. Niinpä meidän täytyy pelata peliämme 60 minuuttia, Tolvanen kertoi seuransa verkkosivuilla.

Tolvasen avausmaalin jälkeen Seattle nousi tasoihin ja 2–1-johtoon. Granlund ehti alustamaan myös Roman Josin 2–2-tasoituksen, mutta Seattle rokotti vielä kahdesti. Nashvillen suomalaisnestoriksi Pekka Rinteen lopettamisen jälkeen jäänyt Granlund kavensi vielä päätösminuutilla.

Seurahistorian ensimmäinen voitto maistui Seattlelle.

– Tämä on valtava juttu. Jotain sellaista, minkä tulemme aina muistamaan, pisteet 1+1 summannut Jared McCann tuumi NHL:n verkkosivuilla.

Ratkaisu kilpipuolelle

Usean tehopisteen suomalaisiin lukeutuivat myös Miro Heiskanen (1+1), Teuvo Teräväinen (1+1), Aleksander Barkov (0+2) ja Patrik Laine (0+2).

Heiskanen johdatti Dallasin 3–2-voittoon New York Rangersista. Hän pohjusti Radek Faksan 2–0-maalin ja iski loppulukemat jatkoajalla.

– Saimme kiekon omalla siniviivalla, ja sain loistavan syötön (Jamie Benniltä). Katsoin, jos pääsisimme kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Sitten yritin vain luistella kovaa ylös ja laukoa kilpipuolelle. Se meni sisään ja hyvä niin, Heiskanen kuvaili ratkaisua NHL:n verkkosivuilla.

Teräväinen syötti 1–1-tasoituksen ja teki 5–3-maalin, kun Carolina voitti New York Islandersin 6–3. Laine oli mukana joukkueensa viidennessä ja kuudennessa täysosumassa, kun Columbus hullutteli 8–2-voiton Arizonasta.

Lundellilla "siisti" debyytti

Florida-kapteeni Barkovillakin oli mailansa pelissä jatkoajalla. Hän syötti Carter Verhaeghen 5–4-voittomaalin ja napsi jo varsinaisella peliajalla syöttöpisteen Verhaeghen avausmaaliin. Florida johti 2–0, mutta Pittsburgh nousi tasoihin ja kahden maalin johtoon ennen Aaron Ekbladin kirimaaleja.

Vuoden 2020 varaustilaisuudessa ensimmäisenä suomalaisena kelvannut Anton Lundell debytoi NHL:ssä ja sai peliaikaa Floridan hyökkäyksessä reilut 15 minuuttia. Hän nautiskeli suuresta vastuusta alivoimalla ja kirjautti plus-miinuslukeman +1. Hiljattain 20 vuotta täyttäneelle hyökkääjälle ei kertynyt pisteitä.

– Olen aina unelmoinut NHL:ssä pelaamisesta ja tänään sain mahdollisuuden. Se oli aika siistiä. Yritin vain nauttia ja pitää hauskaa. Se oli pikkuisen erilaista. Vauhti oli kovempi kuin mihin olen tottunut. Sen pystyi näkemään, ettei tämä ollut enää harjoitusottelukautta, Lundell tuumi seuransa verkkosivuilla.