Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Cris­tia­no Ronaldo teki jal­ka­pal­lon MM-his­to­riaa – Por­tu­ga­li voitti maa­li­juh­las­sa Ghanan

Ronaldo on tehnyt vähintään yhden maalin viidessä MM-turnauksessa.

Doha/Helsinki
Cristiano Ronaldo onnistui rangaistuspotkussa ja teki samalla jalkapallohistoriaa. Hän on tehnyt maalissa viidessä MM-turnauksessa.
Cristiano Ronaldo onnistui rangaistuspotkussa ja teki samalla jalkapallohistoriaa. Hän on tehnyt maalissa viidessä MM-turnauksessa.
Kuva: JOSE SENA GOULAO

Portugalin supertähdestä Cristiano Ronaldosta, 37, tuli ensimmäinen miesjalkapalloilija, joka on onnistunut maalinteossa viidessä MM-lopputurnauksessa. Ronaldo laukoi rangaistuspotkusta Portugalin avausmaalin Ghanaa vastaan. Portugali voitti H-lohkon ottelun 3–2.

Ronaldo on tehnyt vähintään yhden maalin vuosien 2006, 2010, 2014, 2018 ja 2022 MM-turnauksissa. Neljässä MM-turnauksessa vähintään yhden maalin ovat tehneet Lionel Messi, Miroslav Klose, Pele ja Uwe Seeler.

Maalihanat aukesivat toisella puoliajalla

Portugali hallitsi Qatarin MM-turnauksen ottelua, mutta tiiviisti puolustanut Ghana pystyi pitämään hitaita hyökkäyksiä viljelleen Portugalin avauspuoliajalla poissa huippupaikoilta. Ronaldo sai pallon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin rikkeen takia.

Toisella puoliajalla maalihanat aukesivat kunnolla. Mohammed Salisu työnsi Ronaldon kumoon, ja hyökkääjäkonkari laukoi rangaistuspotkun sisään 65. minuutilla. Hidastusten perusteella rangaistuspotku tuomittiin melko heppoisesti.

Peliään avannut Ghana tuli 73. minuutilla tasoihin, kun Andre Ayew viimeisteli maalin läheltä. Portugali karkasi nopeasti 3–1-johtoon Joao Felixin ja Rafael Leaon osumilla. Felixin osuma syntyi Bruno Fernandesin mainion pystysyötön jälkeen. Hetkeä myöhemmin Leao laukoi pallon takanurkkaan.

Ottelu näytti menevän selvästi Portugalille, kunnes Osman Bukari pukkasi Ghanan 89. minuutilla maalin päähän.

Lisäajan lopussa Ghana oli vähällä tasoittaa erikoisesti. Pallo oli Portugalin maalivahdin Diogo Costan käsissä. Costa pudotti pallon nurmelle avatakseen pelin, muttei ollut lainkaan tietoinen, että Ghanan Inaki Williams oli jäänyt hänen taakseen. Williams pääsi palloon, mutta liukasteli ja Portugalin puolustus ehti hätiin.

Portugali ja Ghana pelaavat H-lohkossa Uruguayn ja Etelä-Korean kanssa. Uruguay ja Etelä-Korea pelasivat torstaina maalittoman tasatuloksen.