Mainos

Auton luo­tet­ta­vuus ja tur­val­li­suus on poh­joi­sen sää­olo­suh­teis­sa rat­kai­se­van tärkeää – ”Hyvin pidetyt ja huol­le­tut autot säi­lyt­tä­vät arvonsa huo­mat­ta­vas­ti pa­rem­min”

Vaihtoautomarkkina elää jatkuvassa muutoksessa. Pörhöllä tiedetään hyvin, minkälaisia autoja pohjoisen ihmiset etsivät.

”Uudehkon, vaikkakin käytetyn auton ostaminen on aina ekoteko, sillä nämä autot ovat lähtökohtaisesti vähäpäästöisempiä”, Martti Muona sanoo.
”Uudehkon, vaikkakin käytetyn auton ostaminen on aina ekoteko, sillä nämä autot ovat lähtökohtaisesti vähäpäästöisempiä”, Martti Muona sanoo.

Suomalaiset ajavat Euroopan vanhimmilla autoilla. Etenkin Pohjois-Suomessa autoja vaihdetaan harvemmin kuin etelässä.

Pörhön Autoliikkeessä tunnetaan pohjoisen olosuhteet ja pohjoissuomalaisten tarpeet varsin hyvin.

”Sanoisin, että suomalaiset ovat sen verran järki-ihmisiä, että he arvostavat ulkonäön lisäksi käytännöllisyyttä ja hyötyä. Autot ostetaan tarpeeseen, mikä näkyy etenkin vaihtoautokaupassa. On autokaupoilla silti aina ripaus tunnettakin mukana”, Pörhön vaihtoautotoimintojen johtaja Martti Muona sanoo.

Auton luotettavuus ja toimivuus on ratkaisevan tärkeää etenkin pohjoisessa, missä välimatkat ovat pitkiä ja kilometrejä kertyy tavallista enemmän. Talvipakkasilla tai pimeässä ei ole mukava jäädä metsätien varteen odottamaan apua.

”Jos haluaa, että auto säilyy luotettavana ja turvallisena, kannattaa se huoltaa ajoissa ja asianmukaisesti. Määräaikaishuoltojen lisäksi esimerkiksi tuulilasinpyyhkijän sulat kannattaa vaihtaa tarpeeksi usein, jotta tuulilasi pysyy ehjänä. Myös akku kannattaa olla kunnossa näillä leveysasteilla”, Muona sanoo.

”On yksilöllistä, mikä auto sopii kenellekin, sillä siihen vaikuttavat monet asiat. Meiltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva auto, olipa kyse uudesta tai vaihtoautosta”, Pörhön Oulun vaihtoautokeskuksen myyjä Marko Karppinen sanoo.
”On yksilöllistä, mikä auto sopii kenellekin, sillä siihen vaikuttavat monet asiat. Meiltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva auto, olipa kyse uudesta tai vaihtoautosta”, Pörhön Oulun vaihtoautokeskuksen myyjä Marko Karppinen sanoo.

Kun autosta on pidetty hyvää huolta, sen markkina-arvo säilyy hyvänä ja se on huomattavasti haluttavampi, kun on aika vaihtaa autoa.

”Meillä Pörhön vaihtoautopuolella se näkyy todella selkeästi: hyvin pidetyt ja määräaikaishuolletut autot säilyttävät arvonsa”, Martti Muona sanoo.

Vaihtoautoja jokaiseen tarpeeseen

Asiakkaiden odotukset ja toiveet muuttuvat nykyään yhä nopeammin. Esimerkiksi diesel- ja sähköautojen kysyntä on vaihtunut nopeasti vuoden mittaan. Myös yksilölliset toiveet korostuvat autokaupoilla aiempaa enemmän.

”Meille tulee paljon asiakkaita kysymään, mikä auto olisi heille järkevin. Asiakkaat hakevat eri asioita ja yhtä oikeaa vastausta ei ole: esimerkiksi käyttötarkoitus tai harrastukset voivat vaikuttaa paljon siihen, mikä auto sopii kenellekin. Me autamme asiakasta valitsemaan hänelle sopivimman auton”, Muona kertoo.

Pörhöllä on kattava, noin 800 vaihtoauton valikoima. Vaihtoautovalikoimasta löytyy perinteisten bensa- ja dieselautojen lisäksi sähköautoja ja ladattavia hybridejä. Varastossa on jopa 250 nelivetoautoa.

Kaikki Pörhön vaihtoautot tarkastetaan ja huolletaan ennen myyntiä.

”On ilo tehdä autokauppaa, kun tietää, että auto on varmasti kunnossa. Jokaikinen meille vaihdossa tuleva auto tarkistetaan ja käydään huolellisesti läpi ennen myyntiä. Meillä on tiukka kuntotarkastusprosessi, jonka aikana kaikki mahdolliset viat laitetaan kuntoon”, Oulun Pörhön vaihtoautokeskuksen myyjä Marko Karppinen sanoo.

Pörhötakuulla lisäturvaa ajamiseen

Osa vaihtoautoista kuuluu kattavan Pörhötakuun piiriin.

Pörhötakuu myönnetään kaupan yhteydessä autolle, mikäli auto täyttää tietyt kriteerit. Lähtökohtaisesti Pörhötakuu-auto on alle kuusivuotias ja alle 160 000 kilometriä ajettu. Jos autosta on pidetty hyvää huolta, voi vanhempikin auto saada Pörhötakuun.

Pörhötakuu-autoiksi valittavat vaihtoautot ovat läpäisseet ennen Pörhötakuu-leiman ansaitsemista tiukan seulan.
Pörhötakuu-autoiksi valittavat vaihtoautot ovat läpäisseet ennen Pörhötakuu-leiman ansaitsemista tiukan seulan.

Pörhötakuu-vaihtoautoille Pörhö antaa veloituksetta vuoden tai 20 000 kilometrin mittaisen takuun, joka kattaa kaiken muun, paitsi aktiivisesti kuluvat osat – jotka nekin on vaihdettu huoltotarkastuksen yhteydessä. Kyse ei ole maksullisesta lisäpalvelusta, vaan takuu on asiakkaalle aina täysin ilmainen.

Pörhötakuu-autoja on myyty Pörhöllä jo kymmenen vuoden ajan.

”Asiakkaatkin tuntevat jo Pörhötakuun ja osaavat kysyä sisään astuessaan, että olisko teillä meille sopivaa Pörhötakuu-autoa tarjolla. Pörhötakuu-autoja ostetaan tavallista enemmän myös etänä ilman koeajoa. Käytännössä voi sanoa, että jos ostaa Pörhötakuu-auton, niin on tehnyt varman valinnan”, Karppinen sanoo.

Tutustu Pörhön vaihtoautoihin täältä

Lue lisää Pörhötakuusta osoitteessa www.porho.fi/automyynti/porhotakuu/