Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Mielipidekirjoitus

Ar­vos­te­lu: Opas uuden ajan fe­mi­nis­miin – Flo­ren­ce Given kertoo kovia to­tuuk­sia esi­kois­kir­jas­saan

-
Kuva: Kevät Sieppi
Kirja

Florence Given: Women Don’t Owe You Pretty

Octopus Publishing Group, 2020

4/5

Somevaikuttaja Florence Givenin esikoisteos haastaa patriarkaattisia yhteiskuntarakenteita ja voimaannuttaa niistä kärsiviä. Women Don't Owe You Pretty on modernin intersektionaalisen feminismin käsikirja.

Given käsittelee teoksessaan useita aihealueita, joihin kaikkiin paneudutaan luvun tai kahden verran. Esimerkiksi deittailu ja naisviha käsitellään kirjassa oivaltavista näkökulmista. Parisuhdetta etsiessä ei pitäisi tyytyä murusiin, vaan saada koko kakku, ja toisia arvostelemalla peilaa vain omia epävarmuuksiaan. 

Teos haastaa lukijaa tarkastelemaan omaa sisäistettyä misogyniaansa ja muistuttaa, että oman elämänsä tosirakkaus voi olla vain itse itselleen.

Kirja on ulkomuodoltaan kauniin värinen ja täynnä ihania kuvituksia. Kansi houkuttelee tarttumaan kirjaan, joka on myös sisällöltään onnistunut.

Kirja on loistava ensiaskel nykyajan feminismin pariin, ja voi herättää lukijassa suuriakin oivalluksia. Mihinkään aiheeseen ei syvennytä liian pitkäksi aikaa, jolloin pariin sataan sivuun mahtuu paljon asiaa. 

Vaikka intersektionaalinen feminismi ja itsensä rakastaminen olisivat jo tuttuja aiheita, on teos silti lukemisen arvoinen.