Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Ruoka
"Eilen minulla oli numero 102, niin en jäänyt odottamaan" – ruokakassien kysyntä on kasvanut, mutta jaettavaa on yhä vähemmän

"Eilen minulla oli numero 102, niin en jäänyt odot­ta­maan" – ruo­ka­kas­sien kysyntä on kas­va­nut, mutta jaet­ta­vaa on yhä vä­hem­män

26.09.2022 19:30
Tilaajille
Valmisruokien hyllymetreillä herkut ovat harvassa – Jos kokkaan yhdelle, energiaa kuluu ateriaa kohti tähtitieteellisesti verrattuna elintarviketeollisuuden tuotantoon
Kolumni

Val­mis­ruo­kien hyl­ly­met­reil­lä herkut ovat har­vas­sa – Jos kokkaan yh­del­le, ener­giaa kuluu ateriaa kohti täh­ti­tie­teel­li­ses­ti ver­rat­tu­na elin­tar­vi­ke­teol­li­suu­den tuo­tan­toon

30.08.2022 06:00 3
Tilaajille
Kokoa välimerelliseen alkuruokasalaattiin runsaasti kotimaista satoa – grillikasvisten maku pehmenee oliiviöljyssä

Kokoa vä­li­me­rel­li­seen al­ku­ruo­ka­sa­laat­tiin run­saas­ti ko­ti­mais­ta satoa – gril­li­kas­vis­ten maku peh­me­nee olii­vi­öl­jys­sä

28.07.2022 06:30
Tilaajille
"Ruoasta olisi tärkeää puhua joustavalla tavalla" – intuitiivinen syöminen kannustaa kuuntelemaan ja kunnioittamaan kehon viestejä

"Ruoas­ta olisi tärkeää puhua jous­ta­val­la ta­val­la" – in­tui­tii­vi­nen syö­mi­nen kan­nus­taa kuun­te­le­maan ja kun­nioit­ta­maan kehon vies­te­jä

23.07.2022 07:00
Tilaajille
"Olen odottanut tätä paikkaa 30 vuotta" – Rovaniemeläinen Harun Demirkan avasi haaveilemansa ravintolan: haluaa tehdä Suomen parasta kebabia

"Olen odot­ta­nut tätä paikkaa 30 vuotta" – Ro­va­nie­me­läi­nen Harun De­mir­kan avasi haa­vei­le­man­sa ra­vin­to­lan: haluaa tehdä Suomen parasta kebabia

04.07.2022 09:07 6
Tilaajille
Etätyön liikunnanpuute voi lihottaa – Tutkimusprofessori toivoo työnantajalle lisää vaikutusvaltaa siihen, mitä ruokaa lounaspassilla voi ostaa

Etätyön lii­kun­nan­puu­te voi li­hot­taa – Tut­ki­mus­pro­fes­so­ri toivoo työn­an­ta­jal­le lisää vai­ku­tus­val­taa siihen, mitä ruokaa lou­nas­pas­sil­la voi ostaa

22.06.2022 12:00
Tilaajille
Lukijalta Mielipidekirjoitus

Emme saa si­vuut­taa glo­baa­lia näl­kä­krii­siä

10.05.2022 05:00
Tilaajille
Kemiä lukuunottamatta jokaisessa Lapin kunnassa on yhä lehmiä –  Urho Guttormin tila Utsjoella on koko EU:n pohjoisin

Kemiä lu­kuu­not­ta­mat­ta jo­kai­ses­sa Lapin kun­nas­sa on yhä lehmiä –  Urho Gut­tor­min tila Uts­joel­la on koko EU:n poh­joi­sin

17.03.2022 09:52 4
Tilaajille
Elinkeinoministeri Ylellä: Ruokakassin hinta voi tuplaantua

Elin­kei­no­mi­nis­te­ri Ylellä: Ruo­ka­kas­sin hinta voi tup­laan­tua

12.03.2022 12:01 5
Ruoan hinta nousi tammikuussa ennätyksellisen paljon, inflaatio kipusi 4,4 prosenttiin – Ukrainan sodan uskotaan vaikuttavan hintoihin

Ruoan hinta nousi tam­mi­kuus­sa en­nä­tyk­sel­li­sen paljon, inf­laa­tio kipusi 4,4 pro­sent­tiin – Uk­rai­nan sodan us­ko­taan vai­kut­ta­van hin­toi­hin

01.03.2022 10:41 3
Tilaajille
Sallan Naruskalla tehdään pitkää päivää, että suomalaiset saavat kalaa joulupöytään

Sallan Na­rus­kal­la tehdään pitkää päivää, että suo­ma­lai­set saavat kalaa jou­lu­pöy­tään

21.12.2021 06:30 6
Tilaajille
Pizzaketju, jolla ei ole omaa pizzeriaa, laajentaa Rovaniemelle

Piz­za­ket­ju, jolla ei ole omaa piz­ze­riaa, laa­jen­taa Ro­va­nie­mel­le

15.09.2021 18:04 2
Tilaajille
Hauesta ja muusta roskasta ruokaa
Kolumni

Hauesta ja muusta ros­kas­ta ruokaa

06.09.2021 20:30 6
Tilaajille
Päiväkirja: Tenon lohta ja korvasieniä Nasserille
Kolumni

Päi­vä­kir­ja: Tenon lohta ja kor­va­sie­niä Nas­se­ril­le

15.06.2021 06:00 1
Tilaajille
Tunnetko jo sumakin? Kokeile sitä Lähi-idän keittiön salaattiin fattoushiin ja täytä leivät kevään vihreillä kasviksilla

Tun­net­ko jo su­ma­kin? Kokeile sitä Lä­hi-idän keit­tiön sa­laat­tiin fat­tous­hiin ja täytä leivät kevään vih­reil­lä kas­vik­sil­la

20.05.2021 06:30
Tilaajille
Surauta smoothie sulavasti – valitse neste järjellä ja hyödynnä ruskeapilkkuiset banaanit oikein: löydä omasi neljästä ihanasta reseptivaihtoehdosta

Surauta smoot­hie su­la­vas­ti – valitse neste jär­jel­lä ja hyö­dyn­nä rus­kea­pilk­kui­set ba­naa­nit oikein: löydä omasi nel­jäs­tä iha­nas­ta re­sep­ti­vaih­to­eh­dos­ta

08.04.2021 06:30
Tilaajille
Lisää kotimaista kalaa ruokakäyttöön – Hallitus tukee yrityksiä uusien kalaruokatuotteiden kehittämisessä miljoonalla eurolla

Lisää ko­ti­mais­ta kalaa ruo­ka­käyt­töön – Hal­li­tus tukee yri­tyk­siä uusien ka­la­ruo­ka­tuot­tei­den ke­hit­tä­mi­ses­sä mil­joo­nal­la eurolla

11.03.2021 14:25 1
Tilaajille
Uuni kypsyttää lempeät puurot – Kokeile harvinaisempia hiutaleita ja viljoja, kuten spelttiä tai emmeriä

Uuni kyp­syt­tää lempeät puurot – Kokeile har­vi­nai­sem­pia hiu­ta­lei­ta ja vil­jo­ja, kuten spelt­tiä tai emmeriä

04.03.2021 12:52
Tilaajille
Huono äiti -yrittäjä Sari Helin löysi Kuusamosta rauhoittumispaikan koronatukikohun keskellä – Tulevassa ruokakirjassa yhdistyy rakkaus ruokaan ja luontoon

Huono äiti -y­rit­tä­jä Sari Helin löysi Kuu­sa­mos­ta rau­hoit­tu­mis­pai­kan ko­ro­na­tu­ki­ko­hun kes­kel­lä – Tu­le­vas­sa ruo­ka­kir­jas­sa yh­dis­tyy rakkaus ruokaan ja luon­toon

26.02.2021 09:54
Tilaajille
Yhdellä kulttuurialueella kielletty ruoka voi olla toisella alueella juhlaillallisen kohokohta

Yhdellä kult­tuu­ri­alueel­la kiel­let­ty ruoka voi olla toi­sel­la alueel­la juh­la­il­lal­li­sen ko­ho­koh­ta

04.02.2021 18:48 2
Tilaajille