Ruoka
Viimeisin tunti
”Kokki oppii parhaiten syömällä” –Tero Mäntykangas aloitti työt Sky Hotellin ravintolassa 23 vuotta sitten, johtaa nykyään kaikkia Lapland Hotelsin keittiöitä ja kirjoitti kirjan siitä, mikä on hänelle tärkeintä ruuanlaitossa

”Kokki oppii par­hai­ten syö­mäl­lä” –Tero Män­ty­kan­gas aloitti työt Sky Ho­tel­lin ra­vin­to­las­sa 23 vuotta sitten, johtaa nykyään kaikkia Lapland Ho­tel­sin keit­tiöi­tä ja kir­joit­ti kirjan siitä, mikä on hänelle tär­kein­tä ruuan­lai­tos­sa

06:30
Tilaajille
Kuukausi
Uuniperuna on tuttu herkku, mutta eksoottisilla täytteillä saat siihen aivan uudenlaista inspiraatiota – Näin tarjoilet sen intialaiseen, japanilaiseen tai tanskalaiseen tyyliin

Uu­ni­pe­ru­na on tuttu herkku, mutta ek­soot­ti­sil­la täyt­teil­lä saat siihen aivan uu­den­lais­ta ins­pi­raa­tio­ta – Näin tar­joi­let sen in­tia­lai­seen, ja­pa­ni­lai­seen tai tans­ka­lai­seen tyyliin

16.01.2020 08:00
Tilaajille
Joko tunnet muhammaran, hummuksen ja labnehin? Lähi-idän lempeän mausteiset maut ovat ruokavuoden 2020 löytö

Joko tunnet mu­ham­ma­ran, hum­muk­sen ja lab­ne­hin? Lä­hi-idän lempeän maus­tei­set maut ovat ruo­ka­vuo­den 2020 löytö

09.01.2020 14:11
Sunnuntai on nyt entistä suositumpi kauppapäivä – "Jääkaappi käydään täyttämässä ennen kiireistä työviikon aloitusta"

Sun­nun­tai on nyt entistä suo­si­tum­pi kaup­pa­päi­vä – "Jää­kaap­pi käydään täyt­tä­mäs­sä ennen kii­reis­tä työ­vii­kon aloi­tus­ta"

07.01.2020 16:10
Tilaajille
Aukioloaikojen vapauttaminen vauhdittanut super- ja hypermarketien aikakautta – sadat pikkukaupat sulkeneet ovensa viime vuosina

Au­ki­olo­ai­ko­jen va­paut­ta­mi­nen vauh­dit­ta­nut super- ja hy­per­mar­ke­tien ai­ka­kaut­ta – sadat pik­ku­kau­pat sul­ke­neet ovensa viime vuosina

07.01.2020 07:46
Kukkakaali, kikherne, kaura ja pavut rynnistivät pöytiin – Listasimme viisi viime vuoden trendikkäintä reseptiä, joilla herkutellaan hyvin myös 2020-luvulla

Kuk­ka­kaa­li, kik­her­ne, kaura ja pavut ryn­nis­ti­vät pöytiin – Lis­ta­sim­me viisi viime vuoden tren­dik­käin­tä re­sep­tiä, joilla her­ku­tel­laan hyvin myös 2020-lu­vul­la

02.01.2020 08:00
Tilaajille
Rovaniemeläisille maistui parhaiten leipä –  Wolt julkisti listan kaupungin 10 suosituimmasta ruoka-annoksesta vuonna 2019

Ro­va­nie­me­läi­sil­le maistui par­hai­ten leipä –  Wolt jul­kis­ti listan kau­pun­gin 10 suo­si­tuim­mas­ta ruo­ka-an­nok­ses­ta vuonna 2019

31.12.2019 11:19
Kierrätä kinkun tai kalan paistinrasva uusiutuvaksi dieseliksi – rasvaa kerätään Lapissa yhdeksällä paikkakunnalla

Kier­rä­tä kinkun tai kalan pais­tin­ras­va uu­siu­tu­vak­si die­se­lik­si – rasvaa ke­rä­tään Lapissa yh­dek­säl­lä paik­ka­kun­nal­la

23.12.2019 09:40
Vanhemmat
Norjasta ei jatkossa saa tuoda edes yhtä marjaa tai omenaa Suomeen ilman kasvinterveystodistusta – lainsäädäntö kiristyy jo lauantaina

Nor­jas­ta ei jat­kos­sa saa tuoda edes yhtä marjaa tai omenaa Suomeen ilman kas­vin­ter­veys­to­dis­tus­ta – lain­sää­dän­tö ki­ris­tyy jo lauan­tai­na

12.12.2019 18:30
Tilaajille
Tutkijat: Lihan kulutus on saatava laskemaan vuoden 2030 jälkeen

Tut­ki­jat: Lihan kulutus on saatava las­ke­maan vuoden 2030 jälkeen

12.12.2019 14:50
Ilahduta naapuria, opettajaa tai valmentajaa maistuvalla joululahjalla – tässä reseptit viiteen helppoon ruokalahjaan

Ilah­du­ta naa­pu­ria, opet­ta­jaa tai val­men­ta­jaa mais­tu­val­la jou­lu­lah­jal­la – tässä re­sep­tit viiteen help­poon ruo­ka­lah­jaan

12.12.2019 08:04
Tilaajille
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin –  "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa"

Ro­va­nie­me­läi­nen Mika Pa­ju­nie­mi toi­mit­taa ate­rioi­ta va­rak­kai­den tu­ris­tien yk­si­tyis­ko­nei­siin – "Loman jälkeen ha­lu­taan ko­tois­ta ruokaa"

11.12.2019 07:30
Tilaajille
Linnassa herkutellaan muun muassa porovoileipäkakulla, härkäpapupyöryköillä ja Ellen Svinhufvud -kakulla – Olut on valmistettu hävikkileivästä ja viinit ovat vegaanisia luomuviinejä

Lin­nas­sa her­ku­tel­laan muun muassa po­ro­voi­lei­pä­ka­kul­la, här­kä­pa­pu­pyö­ry­köil­lä ja Ellen Svin­huf­vud -ka­kul­la – Olut on val­mis­tet­tu hä­vik­ki­lei­väs­tä ja viinit ovat ve­gaa­ni­sia luo­mu­vii­ne­jä

06.12.2019 17:51
Päiväkirja: Haluaisitko kuulla valurautapannupizzasta?
Kolumni Jussi Leinonen

Päi­vä­kir­ja: Ha­luai­sit­ko kuulla va­lu­rau­ta­pan­nu­piz­zas­ta?

30.11.2019 06:06
Kysely: Kinkku on joulupöydän kestosuosikki, vähiten kinkkua syövät 18–30-vuotiaat

Kysely: Kinkku on jou­lu­pöy­dän kes­to­suo­sik­ki, vähiten kinkkua syövät 18–30-vuo­tiaat

29.11.2019 12:17
Lukuisia einestuotteita vedetty pois S-ryhmän ja Lidlin kaupoista – Syynä raaka-ainetoimittajan epäily listeriasta

Lu­kui­sia ei­nes­tuot­tei­ta vedetty pois S-ryh­män ja Lidlin kau­pois­ta – Syynä raa­ka-ai­ne­toi­mit­ta­jan epäily lis­te­rias­ta

22.11.2019 21:18
Ne voimakkaat ja kiehtovat ajatukset, jotka ennen kiinnostivat, eivät kiinnosta enää
Kolumni Pekka.Rytkonen

Ne voi­mak­kaat ja kieh­to­vat aja­tuk­set, jotka ennen kiin­nos­ti­vat, eivät kiin­nos­ta enää

20.11.2019 10:51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan

MTK:n kysely: Kolme nel­jäs­tä suo­ma­lai­ses­ta pitää lihan ku­lu­tus­taan so­pi­va­na – MT: Alle 30-vuo­tiais­ta lähes vii­den­nes ei syö lihaa lain­kaan

18.11.2019 10:25
Ruokatapahtuma veti Pilkkeeseen 1 200 kävijää Rovaniemellä – yleisö valitsi suosikikseen tulokasravintolon annoksen

Ruo­ka­ta­pah­tu­ma veti Pilk­kee­seen 1 200 kävijää Ro­va­nie­mel­lä – yleisö valitsi suo­si­kik­seen tu­lo­kas­ra­vin­to­lon an­nok­sen

17.11.2019 19:21
Piparitaivaan uudet tähdet tulevat tässä: briejuustotäytteinen piparikakku, chilipiparit, vegaaniset tryffelit sekä jouluinen charlotta

Pi­pa­ri­tai­vaan uudet tähdet tulevat tässä: brie­juus­to­täyt­tei­nen pi­pa­ri­kak­ku, chi­li­pi­pa­rit, ve­gaa­ni­set tryf­fe­lit sekä jou­lui­nen char­lot­ta

14.11.2019 08:00