Ruoka
Kuukausi
Linnassa herkutellaan muun muassa porovoileipäkakulla, härkäpapupyöryköillä ja Ellen Svinhufvud -kakulla – Olut on valmistettu hävikkileivästä ja viinit ovat vegaanisia luomuviinejä

Lin­nas­sa her­ku­tel­laan muun muassa po­ro­voi­lei­pä­ka­kul­la, här­kä­pa­pu­pyö­ry­köil­lä ja Ellen Svin­huf­vud -ka­kul­la – Olut on val­mis­tet­tu hä­vik­ki­lei­väs­tä ja viinit ovat ve­gaa­ni­sia luo­mu­vii­ne­jä

06.12.2019 17:51
Päiväkirja: Haluaisitko kuulla valurautapannupizzasta?
Kolumni Jussi Leinonen

Päi­vä­kir­ja: Ha­luai­sit­ko kuulla va­lu­rau­ta­pan­nu­piz­zas­ta?

30.11.2019 06:06
Kysely: Kinkku on joulupöydän kestosuosikki, vähiten kinkkua syövät 18–30-vuotiaat

Kysely: Kinkku on jou­lu­pöy­dän kes­to­suo­sik­ki, vähiten kinkkua syövät 18–30-vuo­tiaat

29.11.2019 12:17
Lukuisia einestuotteita vedetty pois S-ryhmän ja Lidlin kaupoista – Syynä raaka-ainetoimittajan epäily listeriasta

Lu­kui­sia ei­nes­tuot­tei­ta vedetty pois S-ryh­män ja Lidlin kau­pois­ta – Syynä raa­ka-ai­ne­toi­mit­ta­jan epäily lis­te­rias­ta

22.11.2019 21:18
Ne voimakkaat ja kiehtovat ajatukset, jotka ennen kiinnostivat, eivät kiinnosta enää
Kolumni Pekka.Rytkonen

Ne voi­mak­kaat ja kieh­to­vat aja­tuk­set, jotka ennen kiin­nos­ti­vat, eivät kiin­nos­ta enää

20.11.2019 10:51
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan

MTK:n kysely: Kolme nel­jäs­tä suo­ma­lai­ses­ta pitää lihan ku­lu­tus­taan so­pi­va­na – MT: Alle 30-vuo­tiais­ta lähes vii­den­nes ei syö lihaa lain­kaan

18.11.2019 10:25
Ruokatapahtuma veti Pilkkeeseen 1 200 kävijää Rovaniemellä – yleisö valitsi suosikikseen tulokasravintolon annoksen

Ruo­ka­ta­pah­tu­ma veti Pilk­kee­seen 1 200 kävijää Ro­va­nie­mel­lä – yleisö valitsi suo­si­kik­seen tu­lo­kas­ra­vin­to­lon an­nok­sen

17.11.2019 19:21
Piparitaivaan uudet tähdet tulevat tässä: briejuustotäytteinen piparikakku, chilipiparit, vegaaniset tryffelit sekä jouluinen charlotta

Pi­pa­ri­tai­vaan uudet tähdet tulevat tässä: brie­juus­to­täyt­tei­nen pi­pa­ri­kak­ku, chi­li­pi­pa­rit, ve­gaa­ni­set tryf­fe­lit sekä jou­lui­nen char­lot­ta

14.11.2019 08:00
Vanhemmat
Naudanlihan myynnissä eroja kauppaketjuissa – K-kaupoissa lihaa on myyty vuoden mittaan tuttuun tapaan, S-ryhmässä havaittu on viitteitä, että lihansyönti on käännöspisteessään

Nau­dan­li­han myyn­nis­sä eroja kaup­pa­ket­juis­sa – K-kau­pois­sa lihaa on myyty vuoden mittaan tuttuun tapaan, S-ryh­mäs­sä ha­vait­tu on viit­tei­tä, että li­han­syön­ti on kään­nös­pis­tees­sään

09.11.2019 17:04
Kolme tuhatta kiloa sushia viikossa – maailman parhaan ruokakaupan vetonauloja ovat sushi ja marketin oma jäätelö

Kolme tuhatta kiloa sushia vii­kos­sa – maail­man parhaan ruo­ka­kau­pan ve­to­nau­lo­ja ovat sushi ja mar­ke­tin oma jäätelö

08.11.2019 21:20
Päiväkirja: Resepti uuteen ajatteluun
Kolumni Johanna Sarriola

Päi­vä­kir­ja: Resepti uuteen ajat­te­luun

04.11.2019 09:00
Toimittajalta: Kiitos ruoasta! – Ruoan arvostus on kasvanut ekologisen ymmärryksen myötä
Kolumni Leena Talvensaari

Toi­mit­ta­jal­ta: Kiitos ruoas­ta! – Ruoan ar­vos­tus on kas­va­nut eko­lo­gi­sen ym­mär­ryk­sen myötä

01.11.2019 11:01
Maisteluannoksia sopuhintaan: yhdeksän  ruokaravintolaa esittäytyy Rovaniemen Smaku-tapahtumassa

Mais­te­lu­an­nok­sia so­pu­hin­taan: yh­dek­sän ruo­ka­ra­vin­to­laa esit­täy­tyy Ro­va­nie­men Sma­ku-ta­pah­tu­mas­sa

01.11.2019 10:31
Nosta maukas kurpitsa päärooliin: modernit makkaraperunat ja pihvit paistuvat pannulla, täytetty kurpitsa paahtuu uunissa juhla-ateriaksi

Nosta maukas kur­pit­sa pää­roo­liin: mo­der­nit mak­ka­ra­pe­ru­nat ja pihvit pais­tu­vat pan­nul­la, täy­tet­ty kur­pit­sa paahtuu uunissa juh­la-ate­riak­si

31.10.2019 11:41
Uutisvuodon isä, idealisti ja kulinaristi pyrkii kotonaan nollahävikkiin: "Syön paljon halpoja mutta laadukkaita asioita" – Näin se onnistuu

Uu­tis­vuo­don isä, idea­lis­ti ja ku­li­na­ris­ti pyrkii ko­to­naan nol­la­hä­vik­kiin: "Syön paljon halpoja mutta laa­duk­kai­ta asioi­ta" – Näin se on­nis­tuu

24.10.2019 08:00
Kittilän koululaiset voivat saada maksuttoman välipalan tulevaisuudessa – koululautakunta esittää välipala-määrärahan lisäämistä koulutoimen budjettiin

Kit­ti­län kou­lu­lai­set voivat saada mak­sut­to­man vä­li­pa­lan tu­le­vai­suu­des­sa – kou­lu­lau­ta­kun­ta esittää vä­li­pa­la-mää­rä­ra­han li­sää­mis­tä kou­lu­toi­men bud­jet­tiin

23.10.2019 17:14
Eduskunnasta: Avoin kirje suomalaisesta lihasta luopuville
Kolumni Mikko Kärnä (kesk.)

Edus­kun­nas­ta: Avoin kirje suo­ma­lai­ses­ta lihasta luo­pu­vil­le

22.10.2019 14:44
Oletko jo kokeillut lanttunuudeleita, valkojuuritahnaa, raitajuurisalaattia tai punajuuribrownieta? Kokosimme 10 parasta juuresreseptiä

Oletko jo ko­keil­lut lant­tu­nuu­de­lei­ta, val­ko­juu­ri­tah­naa, rai­ta­juu­ri­sa­laat­tia tai pu­na­juu­rib­row­nie­ta? Ko­ko­sim­me 10 parasta juu­res­re­sep­tiä

10.10.2019 14:38
Lukijalta: Tietävätkö lapsesi, mistä ruoka tulee?
Mielipide Anni-Mari Syväniemi, Veli-Matti Puutio

Lu­ki­jal­ta: Tie­tä­vät­kö lap­se­si, mistä ruoka tulee?

07.10.2019 13:41
Kasvisruoka on monipuolinen porkkana
Mielipide Miikka Keränen

Kas­vis­ruo­ka on mo­ni­puo­li­nen pork­ka­na

04.10.2019 07:00