kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Perinneruoka
Piimävelli ja naurisleipä ovat ainutlaatuisia pohojalaasia perinneruokia – niitä ei kannata unohtaa nykykeittiössä

Pii­mä­vel­li ja nau­ris­lei­pä ovat ai­nut­laa­tui­sia po­ho­ja­laa­sia pe­rin­ne­ruo­kia – niitä ei kannata unohtaa ny­ky­keit­tiös­sä

21.09.2023 06:30
Tilaajille
Vaali perinteitä ja tee silakkalaatikkoa, läskisoosia tai tutun jouluruoan näköistä sallattia – monet ruokavaikutteet ovat levinneet Suomeen Turun kautta

Vaali pe­rin­tei­tä ja tee si­lak­ka­laa­tik­koa, läs­ki­soo­sia tai tutun jou­lu­ruoan nä­köis­tä sal­lat­tia – monet ruo­ka­vai­kut­teet ovat le­vin­neet Suomeen Turun kautta

10.08.2023 18:30
Tilaajille
Erotatko lepuskat, tsupukat, sultsinat ja pyöröt? Testaa tästä ja päivitä ne nykyaikaan helpoilla ohjeilla

Ero­tat­ko le­pus­kat, tsu­pu­kat, sult­si­nat ja pyöröt? Testaa tästä ja päivitä ne ny­ky­ai­kaan hel­poil­la oh­jeil­la

15.06.2023 06:30
Tilaajille
Savukosken Kuivalihamarkkinoilla tavattiin tuttuja ja maisteltiin pororuokia – mikä onkaan se kaikkein paras perinneherkku?

Sa­vu­kos­ken Kui­va­li­ha­mark­ki­noil­la ta­vat­tiin tuttuja ja mais­tel­tiin po­ro­ruo­kia – mikä onkaan se kaik­kein paras pe­rin­ne­herk­ku?

08.04.2023 18:33 5
Tilaajille
SVT: Ruotsin Norbottenissa pulaa perinneherkku hapansilakasta eli surströmingistä – raaka-ainetta jouduttu ostamaan Suomesta

SVT: Ruotsin Nor­bot­te­nis­sa pulaa pe­rin­ne­herk­ku ha­pan­si­la­kas­ta eli surst­rö­min­gis­tä – raa­ka-ai­net­ta jou­dut­tu os­ta­maan Suo­mes­ta

05.08.2022 15:53
Tilaajille
Koparakeittoa, kampsuja ja loimulohta – Savukosken Kuivalihamarkkinat houkutteli mukavasti väkeä kahden vuoden tauon jälkeen

Ko­pa­ra­keit­toa, kamp­su­ja ja loi­mu­loh­ta – Sa­vu­kos­ken Kui­va­li­ha­mark­ki­nat hou­kut­te­li mu­ka­vas­ti väkeä kahden vuoden tauon jälkeen

16.04.2022 18:40 5
Tilaajille
Miltä maistuisi savustettu poronsydän tai verikreemi – Palkittu kokki Anssi Riihimäki kehittelee uusia pororeseptejä

Miltä mais­tui­si sa­vus­tet­tu po­ron­sy­dän tai ve­ri­kree­mi – Pal­kit­tu kokki Anssi Rii­hi­mä­ki ke­hit­te­lee uusia po­ro­re­sep­te­jä

28.12.2021 17:55 1
Tilaajille
Savukoskella etsitää perinneruokien makumuistoja

Sa­vu­kos­kel­la etsitää pe­rin­ne­ruo­kien ma­ku­muis­to­ja

08.07.2021 17:29
Tilaajille
Päiväkirja: Näkkileivän ylistys – oi tuota ikiaikaista pilaantumatonta voimaa
Kolumni

Päi­vä­kir­ja: Näk­ki­lei­vän ylistys – oi tuota iki­ai­kais­ta pi­laan­tu­ma­ton­ta voimaa

05.12.2019 06:00 1
Tilaajille
Maistuisivatko tirrikastike ja kampsut? – Kotiseutumuseolla saa maistaa sunnuntaina perinneruokia

Mais­tui­si­vat­ko tir­ri­kas­ti­ke ja kamp­sut? – Ko­ti­seu­tu­mu­seol­la saa maistaa sun­nun­tai­na pe­rin­ne­ruo­kia

25.10.2019 15:16